Ubrzava li kokosovo ulje zaista rast vaše kose?

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 11.09.2018.

1

Ilustracija | Foto: Schwarzkopf

Ilustracija | Foto: Schwarzkopf

Kokosovo ulje prirodan je proizvod za koji se vjeruje kako može potaknuti i ubrzati rast vaše kose. Je li to zaista tako?

Kokosovo ulje u posljednje je vrijeme prilično popularno. Sadrži puno masnih kiselina i odličan je prirodan regenerator za kosu. Osim toga, ono smanjuje količinu masnoće na vlasištu, smanjuje sitne upale koje sprječavaju kosu u rastu. Laurinska kiselina u njegovom sastavu jača i hidratizira kosu. No, to nije direktno povezano s ubrzavanjem rasta kose.

Kako koristiti ulje?

Možete napraviti masku za kosu: običan jogurt, med, kokosovo ulje. Nanesite je na čistu, mokru kosu i ostavite 10 minuta. Kosa će postati mekša i ugodnija na dodir. Možete nanijeti i samo ulje i ostaviti ga tijekom noći.
No, pazite: Ako ste skloni aknama, bolje je da ne koristite kokosovo ulje. Ono može zatvoriti pore i izazvati upale na koži.

Dakle, štete od kokosovog ulja nema (osim ako niste, kako smo rekli, skloni aknama), no ono vam neće ni pomoći u bržem rastu.

VIŠE O TEMAMAulje za kosurast kosekokosovo ulje
Povezano

5 prirodnih ulja za raskošnu kosu

Njegujte svoju kosu!

5 prirodnih ulja za raskošnu kosu


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se