U Zagreb je stigla Scrochiarella, pizza koju morate probati!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.07.2019.

0

Foto: Toni Filipović

Foto: Toni Filipović

Ljeto u glavnom gradu, bezbroj prekrasnih događanja i mogućnosti, a upravo jedna takva zove se Pelati i smjestila se na glavnom zagrebačkom trgu

Scrochiarella, naziv je pizze karakterističnog četvrtastog oblika, podrijetlom iz Rima, a svakim zalogajem asocira za istinsku Italiju. Hrskava, rustikalna, aromatična, puna najfinijih okusa i još primamljivijeg mirisa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a za njezin koncept i dolazak u grad zaslužni su vlasnici Imbi Abdurahimi i Petar Palić.
Nova pizza u gradu

Nova pizza u gradu

Za izradu ove poslastice koriste se specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena. Jedno od njih je i integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48-72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu. 80% sastojaka za tijesto je voda koja je zaslužna za „zrak u tijestu“, što svakome tko ju proba garantira da mu neće teško sjesti na želudac. Što se tiče samog pečenja ovakve pizze, ono dolazi u dvije faze tj peče se dva puta.


Pelati u zagrebačkoj Ilici

Pelati u zagrebačkoj Ilici

U prvoj fazi se peče samo tijesto, a u drugoj fazi pečenja se na tijesto dodaju uvijek svježi sastojci i namirnice koje se svako jutro nabavljaju na zagrebačkom Dolcu. Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata, panceta, samo su neki od primamljivih i uvijek dobrodošlih sastojaka ove rimske rapsodije okusa. Za ugodan ambijent i pomalo industrijsko uređenje sa zanimljivim detaljima, zaslužna je arhitektica Marina Nardin.

Foto: Toni Filipović

Foto: Toni Filipović

Ilica 1 adresa je, na kojoj je događa sva čarolija talijanskog zalogaja u koji ćete se zaljubiti.

VIŠE O TEMAMAPizzeria Pelatipizzapizzerije u ZagrebuImbi AbdurahimiPetar PalićScrochiarella
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se