Tržnica Dolac kao modna pista ususret 87. Zlatnoj igli

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.09.2022.

0

Ana Žarković. Foto: Vinko Badrov

Ana Žarković. Foto: Vinko Badrov

Glavna zagrebačka tržnica Dolac odabrana je kao lokacija ovogodišnjeg snimanja video razglednica za predstojeću 87. Zlatnu iglu

Zlatna igla je obrtnička modna revija koja će ove godine po 87. put po redu okupiti najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. Davne 1935. godine održana je prva Zlatna igla po uzoru na kolege iz Pariza. Zlatna igla je nakon pariške revije, najdugovječnija modna manifestacija u regiji koja generacijama promovira zagrebačko obrtništvo i dizajn.

BiteMyStyle. Foto: Vinko Badrov

BiteMyStyle. Foto: Vinko Badrov

"Zlatna igla je naša prepoznatljiva modna revija, koja je nakon pariškog Fashion Weeka najdugovječnija i neprekinuta. Ove godine imamo novi koncept. Želimo prepoznatljivost i sinergiju Dolca, kao centralnog mjesta u gradu, i kuće umjetnosti Laube, utkati u samu reviju", istaknuo je predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba Ivica Zanetti.

Krznarija Dvoravić

Krznarija Dvoravić

Svake godine predstave se novi kreativni modeli i inovacije. Za pripremu samog događaja u petak 23. rujna 2022. godine na zagrebačkoj tržnici Dolac su se snimile video razglednice koje će se prezentirati na samoj reviji.

Iva Karačić

Iva Karačić

Nakon 15 godina prisutnosti na hrvatskoj modnoj sceni, Ivan Alduk po prvi će put nastupiti na Zlatnoj igli. "Objeručke sam prihvatio poziv na reviju. U ovim čudnim vremenima, ovo je hvale vrijedan projekt i drago mi je da ću biti dio ove priče.  Predstavit ću kolekciju jesen-zima koja je početkom godine predstavljena u Milanu, a sada će se predstaviti u Hrvatskoj."

Etno butik Mara

Etno butik Mara

Dizajner Zoran Aragović koji stoji iza brenda BiteMyStyle fashion design prepoznatljiv je po neobičnim kombinacijama uzoraka, boja i tekstura u svojim kolekcijama, a ovaj puta je posebno za Zlatnu iglu dizajnirao mini kolekciju inspiriranu umjetnošću. Kombinira apstraktnu estetiku kubizma i pop arta te će predstaviti vrlo nosivu urbanu kolekciju.


VIŠE O TEMAMAtržnica DolacZlatna iglaBiteMyStyleIvica ZanettiEtno butik Mara
Povezano