Trojka My Baby u travnju u Tvornici kulture

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.03.2023.

0

@notjusthanione

@notjusthanione

U sklopu proljetne europske turneje kojom će promovirati svoj peti studijski album 'sake sake sake', nizozemsko-novozelandski bend MY BABY stiže i u Tvornicu kulture

Nakon uspješne turneje po Novom Zelandu, kreću na europsku turneju koja će početi 20. travnja 2023. godine u Dortmundu, a već 29. travnja omiljena live senzacija vraća se u Zagreb.

Fantastična trojka koju čine Cato van Dijck, Joost van Dijck i Daniel ''Dafreez'' Johnston proljeće 2023. godine provest će na klupskoj turneji kojom će obuhvatiti 11 europskih gradova, a trajat će do početka svibnja. Kreću iz Dortmunda, nakon kojeg slijede Zürich, München, Nuremberg, Prag, Budimpešta i Beograd. Za Hrvatsku je bend odvojio čak dva datuma. Prvo će u Zagreb, a ovo će im biti već četvrti nastup u Tvornici kulture. Nakon Zagreba bend se spušta do Splita na tamošnji Egofree Festival. Zadnja dva datuma turneje rezervirana su za Dresden i Osnabruck.

MY BABY jedinstveni su upravo po svojim live nastupima kojima privlače sve više obožavatelja. Specifični i po tome što svoju glazbu sviraju isključivo na gitarama i bubnjevima te da ne koriste semplove, poput nezaustavljivih mašina miljenici zagrebačke publike svojom posebnom energijom i ritmičnim zvukom koji hipnotizira redovito oduševljavaju rasplesanu publiku. To su učinili i u gotovo rasprodanoj Tvornici kulture 2019. godine. Zagrebačka će publika dobiti priliku da ponovno proživi to iskustvo 29. travnja.

Bend MY BABY na scenu je debitirao 2013. godine albumom ''Loves Voodoo!'', a svoj su psihodelični plesni zvuk s elementima bluesa, voodooa, gospela, EDM-a i trancea nastavili razvijati kroz albume ''Shamanid'' i EP ''Remedy II'' objavljene 2015. godine, ''Prehistoric Rhytm'' iz 2017., ''MOUNAIKI – By The Bright Of Night'' iz 2018. te ''LIVE!'' iz 2019. godine.
Iako je materijal za peti album naziva ''sake sake sake'' objavljen u svibnju 2022. godine nastao ranije, bend navodi kako su ga u jeku krize i novih okolnosti preoblikovali, zbog čega je dobio potpuno novi, mračniji ton. Album je producirao Steve Dub, peterostruki dobitnik Grammyja koji je surađivao s bendovima i izvođačima kao što su My Chemical Romance, Daft Punk, The Prodigy i Liam Gallagher.


VIŠE O TEMAMAMy Babykoncerti u ZagrebuTvornica kultureCato van DijckJoost van DijckDaniel 'Dafreez' Johnston
Povezano