Tri (prirodne) maske protiv sitnih bora

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 27.04.2016.

32

Ilustracija | Foto: Steven Meisel / Dior

Ilustracija | Foto: Steven Meisel / Dior

Nježna i tanka koža ispod očiju prva je na udaru sitnih bora. U pomoć stižu domaće maske!

Da biste izbjegli prijevremenu pojavu bora oko očiju, koristite prirodne maske od sastojaka koji se nalaze u vašoj kuhinji.

1. Maska od maslinovog ulja

Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja;
- 1 kapsula vitamina E (ili limunov sok).

Upute:

U maslinovo ulje dodajte - po želji - vitamin E ili 5-6 kapi limunovog soka. Nanesite masku na oči na oko 10 minuta, zatim područje lagano osušite salvetom i napravite laganu masažu područja ispod očiju. Nakon toga protrljajte to područje komadićem leda (od vanjskog kuta oka prema unutarnjem). Nanesite hranjivu kremu.

2. Maska od zobi i meda

Sastojci:

- med;
- zobeno brašno;
- bjelanjak jednog jajeta.

Upute:

Pomiješajte jednu žlicu meda i zobenog brašna, dodajte im snijeg od bjelanjka. Smjesu nanesite na područje ispod očiju i ostavite dok se ne stvrdne. Isperite toplom vodom.

3. Maska od peršina i krumpira

Sastojci:

- 1 žlica svježeg peršina;
- 1 krumpir;
- 1 žlica nekog biljnog ulja.

Upute:

Zalijte žlicu perišina s pola čaše kipuće vode. Ostavite da stoji 15 minuta, procijedite. Jednu žlicu sirovog naribanog krumpira pomiješajte s dvije žlice dobivene tekućine i jednom žlicom biljnog ulja. Dobivenu smjesu stavite na gazu, a gazu na oči na oko 15 minuta. Nakon tretmana nemojte se umivati, a masku radite svaku večer.

VIŠE O TEMAMAmaske za liceboreuklanjanje borasitne boremaska od maslinovog uljamaska od zobi i medamaska od peršina i krumpiranjega kože ispod očiju
Povezano