Travel Lemming poručuje: Ovaj hrvatski grad u 2020. morate posjetiti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.12.2019.

0

Rovinj. Foto: CroModa

Rovinj. Foto: CroModa

Prema izboru stranice Travel Lemming, posvećene promociji brzorastućih i 'neistraženih' destinacija, Rovinj je uvršten u top 30 najbrže rastućih svjetskih destinacija

Umjesto popularnih turističkih odredišta, svjetski poznati blogeri izabrali su trideset atraktivnih destinacija koje sugeriraju posjetiti u 2020. godini. Rovinj se tako našao na 12. mjestu i iza sebe ostavio destinacije poput Namibije, kanadskog Otoka Princa Edwarda, švicarskog Lausannea, Libanona, Azerbajdžana i Etiopije. Na prvom mjestu ove liste našla se Gruzija, a slijede Nova Škotska i Cookovo Otočje.
Kiersten Rich koja vodi blog The Blonde Abroad Rovinj je opisala kao slikovit primorski grad, idealan za turiste koji ne podnose gužvu i prekomjerni turizam. "Sa svijetlim građevinama stisnutim uz obalu Jadrana, ovo šarmantno ribarsko mjesto pretvara se u svjetsku atrakciju, a regiju Istru, u kojoj se Rovinj nalazi, Guardian je nedavno opisao kao "novu Toskanu", komentirala je Rich.
Blogerica je preporučila i hrvatski restoran Monte, koji nosi Michelinovu zvjezdicu, a u kojem se može isprobati najbolje od hrvatske enogastronomije. Također, sugerira da se Rovinj posjeti u periodu od travnja do studenog, a kao top atrakcije izdvaja stari grad Rovinj, Crkvu sv. Eufemije, Luku Rovinj i Balbijev luk.

Inače, stranica Travel Lemming nastala je kao putopisni blog kojeg piše Nate Hake, Amerikanac koji svijetom putuje od 2016. godine. Cilj ove stranice postao je isticanje brzorastućih i podcijenjenih destinacija u svrhu borbe protiv prekomjernog turizma. Stranica također poziva čitatelje da glasuju za svoju omiljenu destinaciju, a pobjednici su okrunjeni godišnjom nagradom "Čitateljev izbor".

"Svake godine okupljamo najbolje  blogere na svijetu kako bismo istaknuli skrivene dragulje koje bi putnici trebali posjetiti u narednoj godini. Za 2020. godinu, oduševljen sam što vidim Rovinj na našoj listi. Hrvatska ima toliko toga za ponuditi turistima i jedna je od najljepših destinacija na svijetu", izjavio je osnivač stranice Hake.

VIŠE O TEMAMATravel LemmingRovinjIstrahrvatski turizamNate HakeKiersten Rich
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se