TOP 12 gležnjača za monokromatski crno-bijeli stil

Piše: Sponzorirani članak, Zagreb
Objavljeno 15.10.2021.

0

Foto: Planet obuća

Foto: Planet obuća

Upravo je monokromatski stil onaj koji će obilježiti ovu jesen i zimu, jer, iako je imao poklonika i prije, danas je više nego ikad odraz brzine života i želje za što većom minimalizacijom šuma kojim smo okruženi

Jedna od tajni dobrog stila svakako se nalazi u spretnom, harmoničnom ili maštovitom kombiniranju različitih boja odjeće, obuće i asesoara. Međutim, tek kod dobrog kreiranja monokromatskog stila prepoznaju se modni znalci koji znaju iskoristiti tajnovite efekte iste boje od glave do pete.

Izađite iz svoje komfor zone

Monokromatski stil više od ičega sugerira jednu stvar: izlazak iz svoje modne komfor zone! Primjerice, ako se odlučimo za bijele hlače, spontano tražimo majicu, jaknu, cipele ili gležnjače u drugoj boji jer jednobojnost outfita najčešće povezujemo s određenim zanimanjima i prikladnim utility odijevanjem.

Planet obuća

Planet obuća

Paradoksalno, upravo je monokromatski stil onaj koji će obilježiti ovu jesen i zimu, jer, iako je imao poklonika i prije, danas je više nego ikad odraz brzine života i želje za što većom minimalizacijom šuma kojim smo okruženi.

Neočekivani miks materijala stvara dinamiku

Nošenje monokromatskog stila ne znači nužno potpunu odjevenost u istu boju (iako ju uključuje) već stapanje sličnih nijansi i korištenje različitih uzoraka i materijala odjeće i obuće. Njihova je uloga u dinamiziranju outfita te razbijanju jednoplošnosti i dosade iste boje. Primjerice: kombinacija crne kožne suknje sa crnom satenskom košuljom i crnim lakiranim gležnjačama na tanku petu; ili bijela vunena vesta uz svileni šal u boji slonovače i svijetlo sive gležnjače od brušene kože; poigravanje s crno bijelim geometrijskim uzorcima i linijama na odjeći.
 
Kontrasti tekstura i nijansi posebno će začiniti vaš monokromatski look i učiniti vas pravom kraljicom stila!  Također, ne zaboravite na torbice, nakit i modne dodatke u istim bojama i nijansama za koje znamo da imaju ogromnu moć u ostavljanju dojma i stvaranju vašeg outfita još zanimljivijim. U trgovinama i na webshopu Planet obuće, osim bogatog asortimana obuće, potražite i odličnu ponudu modnih torbica, nakita i modne galanterije koja prati vaš stil.

Mala tajna jednobojnog stila: savršeno pristaje nižim osobama jer ih vizualno izdužuje te stvara optički vitkiju siluetu obzirom je cijeli outfit u istoj nijansi od glave do pete. Isprobajte!

„Simple & clean outfit“

Efekat jednostavnosti i čistoće outfita najbolje se postiže akromatskim kombinacijama all black i all white odjećom i obućom.

Planet obuća

Planet obuća

Primjer 1: Kombinacija trenutno vrlo popularnih predimenzioniranih blejzera u oniks crnoj boji s hlačama „na crtu“ i dolčevitom ili košuljom u istoj ili u nijansama iste boje. Ovaj stajling odlično nadopunjavaju „Nina fashion“ visoke crne gležnjače ili robusne „Aeros“ Chelsea gležnjače s naglašenim platform đonovima.

Foto: Planet obuća

Foto: Planet obuća

Primjer 2:  Kombinacija bijele bodycon haljine do koljena i dugog kaputa u boji vanilije izgledat će izuzetno atraktivno uz ove elegantne „Tamaris“ gležnjače na blok petu dok će ove „Bugatti“ kožne gležnjače s džepićem dodati zanimljiv pomak u imidžu.

Primjer 3:  Uvijek interesantna crna motoristička jakna odlično se stilizira s crnim lakiranim tajicama ili army hlačama gdje završna točka stajlinga često pada na dobar odabir bajkerskih gležnjača, npr. „Keddo“ gležnjače s remenčićima ili „Nina fashion“ kožne gležnjače nazubljenih potplata.

Gležnjače-kombo: crna i bijela u skladu

Foto: Planet obuća

Foto: Planet obuća

Kombinacijom crnih i bijelih elemenata, gležnjače postaju zanimljivije, a samim time i stil dobiva intrigantniji i ritmičniji ton. Izmjena tamnih i svjetlih ploha stvara tempo kretanja i konceptualne sinergije kontrasta, odnosno modnog promišljanja koje uvijek rezultira elegancijom i chicom.

Planet obuća

Planet obuća

U tu svrhu, odlučite se za neke od predloženih crno-bijelih gležnjača koje skladno kombiniraju monokromatske boje, bilo da se radi o bijelim „Lumberjack“ gležnjačama sa crnim đonovima, ili u suprotnom, crnim „Refresh gležnjačama s bijelim đonovima i vezicama, ili pak crnim „Aeros“ gležnjačama sa text dizajnom ili atraktivnim bijelim „E.T.“ gležnjačama s crnim floral printom.

Sve modele gležnjača možete kupiti u trgovinama i na webshopu Planet obuće.


VIŠE O TEMAMAgležnjačePlanet obućakožne gležnjačečizmiceLumberjackAerosBugattiKeddo Couture
Povezano