Tko je sve nagrađen na 18. Zagreb Film Festivalu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.11.2020.

0

Oaza Ivana Ikića

Oaza Ivana Ikića

Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratki film odlaze Sari Grgurić za film U šumi, a Zlatni bicikl za najbolji film iz programa Ponovno s nama 'vozi' Tereza37 Danila Šerbedžije

Nakon osam uzbudljivih dana ispunjenih filmom i online maratona tijekom kojeg je prikazano oko 100 ostvarenja u nekoliko programa i uz odaziv publike iznad svih očekivanja, u nedjelju su proglašeni pobjednici ovogodišnjeg, po mnogočemu drugačijeg izdanja Zagreb Film Festivala.

Srpski film Oaza u režiji Ivana Ikića najbolji je dugometražni film 18. Zagreb Film Festivala! Najboljim kratkometražnim filmom proglašen je francuski Dustin Naïle Guiguet, Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratki film odlaze Sari Grgurić za film U šumi, a Zlatni bicikl za najbolji film iz programa Ponovno s nama 'vozi' Tereza37 Danila Šerbedžije.

Posebno priznanje u kategoriji međunarodnog kratkometražnog filma dodijeljeno je kolumbijsko-američkom Između tebe i Milagros redateljice Mariane Saffon, a posebno priznanje u kategoriji hrvatskog kratkometražnog filma Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem redateljice Sanje Milardović.

Profesionalni žiri festivala KinoKino nagradio je film S kao sreća redatelja Johna Sheedyja, a dječji žiri Oskar i Lilli, gdje nas nitko ne poznaje redatelja Arasha T. Riahija.

Kratkometražni film u razvoju Dar redateljice Isidore Ratković i producentice Ines Radić proglašen je najboljim projektom na ovogodišnjem pitching-forumu Industrije Mladost!, održanom u okviru 18. ZFF-a.


VIŠE O TEMAMAZagreb Film Festivalfestivali u ZagrebuIvan Ikić
Povezano