Tko je sve došao na otvorenje kavane Hemingway Lisinski

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.11.2019.

0

Nabilah Herron. Foto: Bojan Zibar

Nabilah Herron. Foto: Bojan Zibar

Prepuna kavana Lisinski ponovno je zaživjela u punom sjaju, a među mnogim uzvanicima našla su se i poznata lica, poput Uršule Tolj, Borne Kotromanić, Lane Pavić, Nabilah Herron...

Postoje neka mjesta čija je povijesna uloga toliko jasna da se o njoj ne mora mnogo niti pisati. Jedno od njih je definitivno koncertna dvorana Lisinski.
Ova kulturna institucija od davne 1973. okupljalište je intelektualne kreme grada Zagreba, omiljena destinacija ljubitelja klasične ili jazz glazbe, a kao skladan spoj tradicije i kulture suvereno drži korak sa vremenom.
Upravo sukladno tomu nedavno je adaptirano srce ovog objekta, bar smješten u prizemlju, kavana Lisinski. Vođeni spomenutom mantrom arhitektonski tim zadužen za preuređenje kavane Lisinski potrudio se revnosno zadržati duh vremena u kojemu je nastao objekt, ali su mu jednako tako dali novi, moderni izričaj.

Borna Kotromanić

Borna Kotromanić

Dizajn i odabir namještaja osmišljen je tako da izgledom, materijalima i bojama djeluje kao da datira iz doba nastanka same dvorane, no promišljenim preinakama stvoren je potpuno nov i elegantan dojam kultne kavane. Cjelokupan interijer veoma je svijetao i prozračan, a kombinacija smirujuće zagasito plave i svijetlosive boje te žarke žute i eklektične bakrene stvorila je jednu posebnu atmosferu.

Lu Jakelić

Lu Jakelić

Za taj prekrasan novi prostor, ali i izvrsnu ponudu koju pruža zaslužan je „Hemingway Bar“, ime koje krasi bogata, gotovo dva desetljeća duga tradicija uspješnog poslovanja u ugostiteljstvu. Ovaj novi projekt nastavlja sa Hemingway-skim standardima u ponešto drugačijem konceptu, ali s veoma sličnom filozofijom. Tako je i kavana Lisinski preuređena prema svjetskim standardima, s iznimnom pažnjom posvećenom najmanjim detaljima i ciljem zadovoljenja gostiju.

Uršula Tolj

Uršula Tolj

Ovoga petka i službeno je otvorila svoja vrata, a u interijerskom raju atmosferu je dodatno začinila mlada kantautorica Lu Jakelić sa svojim iznimnim vokalnim sposobnostima i old soul energijom.

Prepuna kavana Lisinski ponovno je zaživjela u punom sjaju, a među mnogim uzvanicima našla su se i poznata lica, poput Uršule Tolj, Borne Kotromanić, Lane Pavić, Nabilah Herron, Mladena i Ive Duduković, Dražena Siriščevića, Vivian Jurković...

Mladen i Iva Tuduković

Mladen i Iva Tuduković

Valja također dodatno napomenuti kako, osim već spomenute sjajne ponude vrhunskih pića, novootvorena kavana nudi i komplementarni meni gastro ponude, zaokružen s nekoliko sjajnih barskih jela, poput burgera, sendviča i salata. Jelovnik će se s vremenom nadopunjavati te će sadržavati sezonska jela. Za sve sladokusce, u svakodnevnoj ponudi su torte iz izvrsne zagrebačke slastičarnice Torte i to.

Foto: Bojan Zibar

Foto: Bojan Zibar

Stoga, prilično je jasno kako je Zagreb u svojoj barskoj, ali i gastro ponudi, dobio novo mjesto koje svakako vrijedi posjetiti. Novouređena kavana Lisinski mjesto je savršeno za prvu jutarnju mirisnu kavu, afterwork koktel ili opuštajuću večernju času vina. Mjesto na kojem će se ponovno stvarati nove, lijepe uspomene, odsad u ponešto modernijem, ali i dalje, kultnom ruhu.

VIŠE O TEMAMAHemingway LisinskiBorna KotromanićNabilah HerronLana PavićUršula ToljLu Jakelić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se