The Original Wailers na Outlook Festivalu

Piše: CroModa, Pula
Objavljeno 27.08.2013.

1

Arena Pula | Foto: Screenshot

Arena Pula | Foto: Screenshot

Outlook Festival nastavlja istraživati širinu i značaj sound system kulture uz pionire reggae glazbe - The Original Wailers

Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture, Outlook Festival, koji traje od 29.08. do 02.09. na lokaciji Punta Christo, otvara se sutra (srijeda, 28.08.) u jednom od šest najvećih amfiteatra u svijetu, starom preko 2 tisuće godina, koji će ovom prilikom između ostalih ugostiti i legende reggae glazbe - The Original Wailers.

Spajajući selekciju izvođača koja će odgovarati jedinstvenom i prekrasnom ambijentu Arene, svjetski poznati Outlook festival nastavlja istraživati širinu i značaj sound system kulture uz pionire reggae glazbe - The Original Wailers, koji će ovom prilikom izvesti svoje najveće hitove i glazbu s legendarnog albuma Bob Marleya i The Wailersa „Exodus“ koji je prepoznat kao jedan od najvažnijih albuma svih vremena s pjesmama kao što su"Jamming", "Waiting in Vain", „Three little birds“ i "One Love/People Get Ready".

Outlook festival uvijek je iskazivao poštovanje prema naslijeđu sound system kulture, što potvrđuju nastupi glazbenika kao što su Horace Andy, Max Romeo, Lee ‘Scratch’ Perry prijašnjih godina. The Original Wailers, bend koji je svirao s reggae inovatorom Bob Marleyjem i promijenio povijest glazbe, stoga je odličan izbor za prostor ovakve veličine i snage kao što je Arena.Uz specijalni koncert legendarnih The Original Wailersa, koji će za ovu priliku ekskluzivno doputovati u Europu, najavljujemo nastupe koji će otvoriti događanje u Areni i povesti nas na putovanje od početaka soundsystem kulture, dub i reggae glazbe, do prvih block zabava u New Yorku.

Grandmaster Flash, legendarni DJ i jedan od temelja hip-hop kulture, dolazi u Hrvatsku i donosi nam zvuk rane njujorške soundsystem kulture koji se nakon početaka na Sedgwick aveniji u New Yorku ubrzo proširio po cijelom svijetu,a u Areni će izvesti originalan block party breaks set. Dugogodišnjem poznatom dub reggae selektoru Earlu Gatesheadu i njegovom Trojan Soundsystemu na nastupu u Areni će se pridružiti posebni gost vokalist s kojim će nas provesti kroz najveće hitove dub i reggae sound system kulture.

J Rocc je zasigurno jedan od najboljih svjetskih DJ-a: gostovao je kao DJ na turnejama sa izvođačima kao što su Jaylib (Madlib & J Dilla), Blackstarr (Mos Def & Talib Kweli).


VIŠE O TEMAMAOutlook FestivalPunta ChristoThe Original Wailersbass glazbareggaeHorace AndyMax RomeGrandmaster FlashEarl GatesheadJ Rocc
Povezano