Telegraph Travel: Hrvatska je definitivno IN!

Piše: CroModa, Zagreb, London
Objavljeno 21.01.2014.

0

Telegraph o Hrvatskoj | Foto: Screenshot

Telegraph o Hrvatskoj | Foto: Screenshot

Autorica ističe da je Hrvatska zemlja sa zapanjujućom obalom, netaknutom prirodom i osam nacionalnih parkova

Britanski The Telegraph u svom je online izdanju u rubrici Travel (Putovanja) objavio vodič kroz ljetne praznike u Hrvatskoj označivši je definitivno 'in' destinacijom te donoseći brojne savjete što je najbolje obići, vidjeti i degustirati u Istri, na dalmatinskoj obali, gradovima Dubrovniku, Splitu, Zadru i Zagrebu, otocima i u nacionalnim parkovima.

U vodiču pod naslovom "Croatia summer holidays guide: 2014" autorica Jane Foster, koja je kao putopisac već napisala vodiče za Balkan, Hrvatsku i Grčku za razne britanske i američke novine, ističe da je Hrvatska sada definitivno 'in' za britanske turiste. To potkrepljuje i brojkom od oko 400 tisuća dolazaka turista iz Velike Britanije u Hrvatsku prošle godine, što je bio porast od 25 posto u odnosu na 2012.

Napominje i da je Hrvatska najnovija članica EU-a te da se nakon gotovo cijelog desetljeća rata i raspada bivše države (Jugoslavije) čvrsto vratila i dobro kotira na karti ljetnih destinacija.

Posebno ističe da je Hrvatska zemlja sa zapanjujućom obalom, netaknutom prirodom i osam nacionalnih parkova, s lijepo očuvanim stoljetnim lučkim gradovima i dobrim uvjetima za odmor na suncu, pijesku i moru te predlaže gdje treba ići. U Istri, za koju kaže da je najorganiziranija regija u smislu turističkih objekata i infrastrukture, izdvaja Rovinj i Poreč, zelenu unutrašnjost, vinograde i šume u kojima se skrivaju tartufi.
Fascinirana je i Dubrovnikom, za koji postoje izravni letovi iz Velike Britanije, kao i za Split te Zadar. Dalmacija pruža mirise borova, prekrasne otoke, toplu mediteransku klimu i bogatstvo povijesnih građevina od kojih su mnoge na listi UNESCO-ve svjetske baštine.  Od otoka spominje Korčulu na kojoj nema puno automobila, Hvar kao najposjećeniji 'trendy' otok te Pag i Zrće u blizini Novalje kao mjesto 'open air' glazbenih festivala.

Foster spominje i poluotok Pelješac, Stonski zaljev i makarsku rivijeru, a Plitvice izdvaja kao najposjećeniji i veličanstveni nacionalni park u Hrvatskoj, do kuda se lako može doći i od mora i iz Zagreba, a Hrvatskom se može putovati i željeznicom.


VIŠE O TEMAMAJane FosterThe Telegraph
Povezano