Britanski Telegraph kaže da Slavoniju vrijedi posjetiti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.04.2023.

0

Slavonija. Foto: CroModa

Slavonija. Foto: CroModa

Prestižni britanski medij Telegraph objavio je reportažu o Slavoniji i njenim prirodnim, kulturnim i eno-gastronomskim atrakcijama

Reportaža pod naslovom "The little-known European region that’s making wine for the King’s Coronation", nastala je kao rezultat suradnje Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu s uredništvom ovog istaknutog medija i ističe slavonske gradove, parkove prirode te brojne poznate vinarije koje njeguju tradicionalnu proizvodnju vina koja je premrežena autohtonom gastronomskom ponudom.

Autorica reportaže je novinarka Jane Foster, koja je u Slavoniji boravila u veljači ove godine i koja je ovu hrvatsku regiju prikazala kao tajnovito mjesto koje vrijedi posjetiti i iskusiti obzirom na brojne zanimljive sadržaje, a pritom su posebno istaknuta vina Iločkih podruma te vinska sorta Traminac, koji se tradicionalno konzumira na Britanskom dvoru još od krunidbe pokojne kraljice Elizabete II. te će se poslužiti i na krunidbi kralja Charlesa III. u Londonu, jednom od najvažnijih događaja u novijoj britanskoj povijesti.

Osim enoloških specijaliteta istaknuto je i kulturno bogatstvo gradova poput stare gradske jezgre Osijeka i Iloka, navedene su posebnosti Vukovara te bogatstvo flore i faune Kopačkog rita, a novinarka se osvrnula i na raskoš kulinarskih delicija koje se tradicionalno poslužuju sa stoljetnim autentičnim vinskim sortama. Sinergija bogatog kulturnog naslijeđa, brojnih događanja i prirodnih ljepota Slavoniju čini dobitnom destinacijom raskošne turističke ponude za sva tržišta pa tako i za Veliku Britaniju.

U prilog dodatnoj atraktivnosti Slavonije na tržištu Velike Britanije ide i nova direktna zračna linija Ryanaira na relaciji London-Osijek, koja će od lipnja prometovati četiri puta tjedno i koja će doprinijeti prometnoj dostupnosti slavonskih destinacija. Dodajmo kako pozitivne trendove s britanskog tržišta potvrđuju i podaci sustava eVisitor prema kojima su Britanci u dosadašnjem dijelu godine u našoj zemlji ostvarili gotovo 153 tisuće noćenja što u usporedbi s rekordnom 2019. godinom predstavlja rast od 3 posto.


VIŠE O TEMAMATelegraphhrvatski turizamSlavonijaJane Foster
Povezano