Tech N9ne i DJ Yella začinili zagrebački noćni život

Piše: Srečko Zajec, Zagreb
Objavljeno 13.03.2019.

23

Tech N9ne

Tech N9ne

Protekla dva tjedna za zagrebački su noćni život bila posebno zanimljiva jer ih je obilježio nastup dvojice velikana iz hip hop miljea

Iako je domaća glazbena scena trenutačno u potpunosti zasjenjenja ekspanzijom trap glazbe fanovi starog (i novog) hip hopa su i dalje više no živi. Usprkos činjenici da se trap singlice štancaju kao auti na pokretnoj traci dio zagrebačke urbane publike očito i dalje ostaje vjeran onom nepatvorenom tvrdom old school rap izričaju.
Protekla dva tjedna za zagrebački noćni život su iz toga aspekta bila posebno zanimljiva jer ih je obilježio nastup dvojice velikana iz tog miljea - prvo smo prisustvovali gozbi koju je predvodio Tech N9ne u Vintage Industrial Baru , a zatim je i legendarni DJ Yella, intimus Dr. Drea, zavrtio set u lokalnom Garden Breweryu.
Tech Nin9e možda nije žario i palio Comptonom kao stariji mu kolega, ali definitivno zna, kako bi Ameri rekli, to throw a party. Dinamičan i zanimljiv nastup naoko skromnog i prizemljenog gospodina koji nije samo glazbenik per se, već i istaknuti pripadnik američke glazbene industrije, ostavio je na mene i više no solidan dojam. Dapače, kako je večer odmicala atmosfera ispunjenog Vintagea je postajala sve užarenija, a brzopotezne rime sve ubojitije. U tom kontekstu bi bila učinjena velika nepravda kad se ne bi spomenule i predgrupe od kojih je posebno zadovoljila Diyala, poznato lice domaće glazbene scene čija se mish mash produkcija nekoliko žanrova savršeno uklopila u ovu večer. U tom smislu pohvale valja uputiti agenciji Hangtime.

DJ Yella

DJ Yella

Za razliku od interaktivnog i poprilično nabrijanog nastupa u Vintageu, DJ Yella je svoj zagrebački nastup prezentirao pod organizacijskom palicom Blackouta i to putem “običnog” DJ seta. Kako se pretežito krećem u glazbenim krugovima gdje je naglašena ona klasična koncertna izvedba, navedeni setovi mi najčešće simboliziraju večernje izlaske vikendom pa mi obično puštanje glazbe s deckova ne predstavlja neko posebno uzbuđenje. Ipak, Garden Brewery je bio rasprodan, MC originalnog naziva Playboy T je suvereno animirao sve prisutne, a piva se točila u hektolitrima. Yella je zavrtio poveću količinu kultnih numera što je istovremeno omogućilo rulji u prvim redovima da napune Instagram profile hrpom novih storya pa kad se sve zbroji i oduzme, radilo se o čisto okej zabavi za četvrtak navečer.

I dok sad već gotovo svaki zagrebački kvart ima svoje trap majstore, jedan dobar dio publike zaslužan je da Blackout Hip Hop prevođen veteranom Phat Philliem slavi 25 godina postojanja. Trendovi dolaze i prolaze, a mi želimo starosjediocima hrvatske hip hop scene barem još 25 godina prosperiteta.

VIŠE O TEMAMATech N9neDJ Yellakoncerti u Zagrebuhip hopVintage Industrial Bar
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se