Talijanska techno kraljica Deborah De Luca na Sea Staru

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.03.2024.

0

Deborah De Luca

Deborah De Luca

Deborah De Luca jedna je od najsjajnijih svjetskih DJ-ica. Nakon nekoliko promjena karijernih putova i zanimanja svoj je put do zvijezda krojila sama, postupno, samostalno i nezavisno.

Beskompromisna Deborah De Luca osnivačica je diskografske kuće Solamente Records, a svoju svježu i inovativnu glazbu prezentira spajajući melodične svjetske hitove s tvrdim techno beatovima. Polako, ali sigurno, u nekoliko se godina djelovanja popela na sam vrh svjetske klupske scene, a objavu je svog novog albuma „Hard Pop“ najavila za svibanj 2024. godine.

Deborah De Luca predvodi headlinere šestog izdanja Sea Star Festivala. U magičnu umašku lagunu Stella Maris od 23. do 26. svibnja uz nju, na Tesla Main Stage stižu i Ofenbach, John Newman (Hybrid DJ set), INIKO, Hot Since 82, ARTBAT, Ian Asher, Joker Out i Buč Kesidi.

Deborah De Luca rođena je 1980. godine u Napulju. Iako se tijekom školovanja odselila u sjevernu Italiju kako bi se bavila modom, vrlo je brzo shvatila koliko je privlači lokalni noćni život, a uskoro je otkrila i svoj novi talent. Nakon povratka u rodni Napulj, Deborah je svoju karijeru gradila postepeno i prirodno: prvo je bila konobarica, a onda nekoliko godina i plesačica u noćnom klubu, no uskoro je svoju strast pronašla za DJ pultom. Na tom joj je putu pomogao i DJ i producent Giuseppe Cennamo, s kojim je razvijala svoja znanja o novim glazbenim žanrovima i trendovima.Snažna i beskompromisna, ne pristajući ni na kakve uvjete i rokove Deborah De Luca u ožujku 2013. godine osnovala je vlastiti label Solamente Records, kako bi zadržala svoju samostalnost i autentičnost. Osim toga, label je osnovan s ciljem izdavanja kvalitetne techno i elektronske glazbe, pa se na labelu nalaze i imena novijih izvođača kao što su Mario Grisoldi, Vilko ili MRPHN.

Deborah je kroz godine razvijala svoj stil s čvrstom bazom u technu i deepu, vješto ga kombinirajući s melodičnim i minimalističkim elementima. Kako sama kaže, na studijskim snimkama trudi se producirati što čišće i melodičnije trake, dok na live setovima uvijek pažljivo prati reakcije publike, često pribjegavajući tvrđem techno stilu i elektrizirajući publiku na plesnom podiju. Nakon desetljeća djelovanja na glazbenoj sceni, kao i objave brojnih EP-jeva, među kojima su „Nina“ i „Maybe I'm Wrong“ samo neki u nizu, Deborah je 2018. godine objavila svoj debitantski album „Ten“. ''Kraljica Napulja'', kako je često nazivaju, svoj je dugoiščekivani drugi studijski LP „She Sleeps“ objavila 2020. godine. Objavu je svog trećeg studijskog albuma „Hard Pop“ Deborah De Luca najavila za svibanj 2024. godine.Svojim je izdanjima Deborah predstavila vlastitu neiscrpnu kreativnost, a jednako su ih sjajno prihvatile i kritika i publika. Zanosnu karizmu, elektrizirajuću energiju i svoj magičan DJ set Deborah De Luca donijet će i u lagunu Stella Maris ovog svibnja kako bi startala ljeto s publikom Sea Star Festivala.

Osim Deborah De Luce, sunce će s umaškom publikom na Tesla Main Stageu prizivati mnoge svjetske i regionalne zvijezde, od kojih su svoj nastup zasad potvrdili Ofenbach, John Newman (Hybrid DJ set), INIKO, Hot Since 82, ARTBAT, Ian Asher, Joker Out i Buč Kesidi. Šesto izdanje Sea Star Festivala održat će se od 23. do 26. svibnja u umaškoj laguni Stella Maris. Kao i dosad, dva glavna dana festivala bit će petak 24. i subota 25. svibnja, dok su četvrtak i nedjelja rezervirani za Welcome Day i After party.
Festivalske ulaznice po promo cijeni od 49 eura, s popustom od 30% u odnosu na finalnu cijenu, mogu se kupiti online na službenim stranicama festivala, na prodajnim mjestima te u sustavu Entrio.


VIŠE O TEMAMADeborah De LucaSea Star festivalglazbeni festivali
Povezano