Svjetska zvijezda jazza Natalie Cole 3. studenog u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.09.2013.

1

Natalie Cole

Natalie Cole

Natalie Cole će 3. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u sklopu europske turneje predstaviti svoj novi studijski album 'Natalie Cole en Español'

Star produkcija dovodi po prvi put u Zagreb dobitnicu brojnih Grammyja, megapopularnu jazz zvijezdu Natalie Cole koja će održati koncert 3. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Američka jazz pjevačica u Zagreb dolazi prvi put u sklopu europske turneje, a publika će između ostalog imati priliku poslušati njezin novi album pod nazivom "Natalie Cole en Español". Natalie Cole ljubiteljima jazz glazbe ne treba posebno predstavljanje, ona je pjevač, tekstopisac i zabavljač koja je svojim neponovljivim nastupima osvojila mnoge diljem svijeta.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Koncertne dvorane Lisinski ili na www.ulaznice.hr po cijeni već od 240,00kn.
Natalie Cole rođena je 6. veljače 1950. kao drugo od petero djece legendarnog Nat "King" Colea. Glazba je bila važan dio njezina odrastanja uz oca koji je donosio kući najnovije albume The Beatles, Elle Fitzgerald i Billie Holiday. Diplomirala je dječju psihologiju 1972. i nastavila s nastupima, vremenom dobivajući sve značajnije prostore i razvijajući svoj stil koji je uključivao rhythm-and-blues i gospel. Natalie je snimila svoj prvi album „Inseparable“ i širom otvorila vrata glazbene industrije. Već sljedeće godine dobila je zlatan album te dvije Grammy nagrade: Najbolji novi izvođač i Najbolja R & B izvedba za pjesmu "This Will Be"(koju je dotad dobivala Aretha Franklin devet puta zaredom). Niz uspjeha se nastavio te je iste 1976. njezin sljedeći album Natalie iznjedrio hit single "Sophisticated Lady" za koji je ponovno osvojila Grammyja.

VIŠE O TEMAMANatalie Colejazz glazbakoncerti u ZagrebuStar produkcijaNatalie Cole en Español
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se