Sve što trebate znati o nanošenju tuša za oči

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 28.02.2020.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Nanošenje tuša za oči ponekad se može činiti kao nemoguća misija, no uz naših nekoliko savjeta u trenu ćete postati prava majstorica!

Tuš za oči savršen je za elegantan i pomalo retro make-up “look”, no njegovo nanošenje ponekad može biti pravi izazov. Za besprijekoran tuš potrebno je nešto više od mirne ruke, a mi smo tu da vam pomognemo. Izdvojili smo najvažnije savjete koji će vam pomoći da u trenu postanete prava majstorica make-upa!

1. Oblik očiju


Prije nanošenja tuša za oči, potrebno je uzeti u obzir svoj oblik očiju. Ako imate oči bademastog oblika, gotovo svaki stil tuša će vam pristajati. Ipak, ako su vaše oči široko razmaknute, izbjegavajte jako izdužen izgled tuša, a za oči koje su blizu savršeno je dugačko “krilo” koje će ih vizualno razmaknuti i učiniti većima.


2. Različite vrste tuša


Postoje različite vrste tuševa za oči, a tajna je u tome da pronađete onu vrstu koja baš vama najbolje odgovara. Tuš u olovci savršen je za početnike jer se vrlo lako nanosi. Ako se osjećate samopouzdano, tekući tuš je za vas jer se ističe svojom preciznošću. Također, postoji i tuš u gelu koji je savršena sredina između tuša u olovci i tekućeg tuša.


3. Koristite ljepljivu vrpcu


Nanošenje tuša za oči i postizanje savršenog oblika ponekad može biti pravi izazov, pogotovo ako ste početnik. Kako biste si olakšali koristite ljepljivu vrpcu koju ćete zalijepiti na lice prateći donju liniju oka. Koristite ju kao putokaz za nanošenje tuša, a potom odljepite.

4. Umirite ruku


Prije nanošenja tuša za oči iznimno je važno umiriti ruku. Ako nemate prirodno mirnu ruku, ne brinite, postoje trikovi koji će vam pomoći da ju umirite. Nanosite tuš u sjedećem položaju tako što ćete osloniti ruku o čvrstu površinu poput stola. Ova tehnika pomoći će vam u preciznosti te će te u trenu imati besprijekoran izgled tuša.


5. Ispravite greške


Ako prilikom nanošenja tuša pogriješite, ne brinite, ništa nije izgubljeno! Uzmite štapić za uši te ga umočite u micelarnu vodicu ili neko drugo sredstvo za uklanjanje šminke te nježno ispravite svaku pogrešku. U trenu ćete imati besprijekoran tuš za oči.

VIŠE O TEMAMAMake-upmake-up savjetituš za očimake-up trikovi
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se