Sve što niste znali o čarapama: Crne nestaju najčešće

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.10.2012.

1

Čarape by Jadran

Pronalaskom i nošenjem kvalitetnih čarapa dobili ste pola bitke za zdravlje vaših stopala i nogu

Čarape by Jadran

Čarape su odjevni predmet koji nose svi - bebe, djeca muškarci i žene. Riječ čarapa dolazi od latinske riječi soccus, a označava opušenu, pripijajuću papuču koju su nosili glumci u vrijeme starih Rimljana. Stoljećima su se razvijale i mijenjale pa su tako od prvih modela od životinjske kože u antičkoj grčkoj, čarape dospijele do specijaliziranih dućana u kojima ih možete pronaći u desecima vrsta materijala te sortitane po njihovoj namjeni.
Nekada davno čarape su nosili samo bogati ljudi i poklanjale su se plemstvu. Danas su one neizostavni odjevni predmet svake obitelji. Kinezi su zaslužni za više od 40 % ukupne svjetske proizvodnje čarapa. Četveročlana obitelj izgubi i do 60 čarapa u godini, a muški ih dio populacije gubi češće.
Crne čarape su te koje nestaju najčešće, a samo 21% žena redovito gubi čarape u pranju. Čarape čuvaju i zdravlje nogu. Štite naše prste od smrzavanja tijekom hladnih, zimskih mjeseci, a ljeti apsorbiraju znoj i vlagu. Jeste li znali da čovjek dnevno u prosjeku izgubi oko pola litre znoja samo kroz stopala?

Kozmo vas danas (srijeda, 24. listopad) daruje popustom do 30% na cjelokupni asortiman čarapa.

VIŠE O TEMAMAčarapeKozmonajlonkesoccus
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se