Sve je spremno za 11. Fashion Incubator

Piše: CroModa, Zagreb, Osijek
Objavljeno 13.10.2011.

0

Finalisti Portanova Fashion Incubatora (Foto: Ivana Marinić Kragić)

Finalisti Portanova Fashion Incubatora (Foto: Ivana Marinić Kragić)

Mladi hrvatski dizajneri bore se za nagradu od 10.000 kuna i nastup na Cro A Porteru


U subotu, 15. listopada, na drugoj razini Trgovačkog centra Portanova u Osijeku, s početkom u 20 sati, održat će se Portanova Fashion Incubator, na kojemu će premijerno biti prikazano pet kolekcija finalista kao i dvije gostujuće kolekcije.

Predstavljen je žiri jedanaeste sezone koji čine modni dizajneri Lidija Pihler YUNIKU, Teo Perić i Zoran Mrvoš, kreativni direktor Cro-a-portera Viktor Drago kao i modni novinari.

Oni će suditi u kreativnoj borbi za titulu dizajnera sezone i nagradu od 10.000 kuna te nastup na Cro-a-porteru četiri su samostalna autora i jedan modni dvojac. Njihova su imena: Ivka Marin, Sonja Lamut, Jelena Aleksić, Domagoj Štimac te modni dvojac Ivica Nola i Rijana Hadžić. Nakon eksplozije kreativnosti koju će prikazati mladi dizajneri uslijedit će modna poslastica koju nam pripremaju bivši slavodobitnici Fashion Incubatora, Lidija Pihler YUNIKU i Ivan Alduk.

YUNIKU će predstaviti svoju novu urbanu kolekciju intenzivnih boja, no kao i uvijek do sada dizajnerica je ostala dosljedna svom prepoznatljivom ženstvenom potpisu. Zanimljivo je da je kolekcija nastala u suradnji s dizajnericom nakita iz Beograda Nikolinom Kostur, koja stvara pod umjetničkim imenom Rhename. Dvije su se dizajnerice upoznale putem Facebooka te su jedna u drugoj pokrenule lavinu kreativnosti.

Alduk će prikazati samostalnu kolekciju za nadolazeću proljetno/ljetnu sezonu, čiju smo najavu vidjeli na ovosezonskom Fashion.hr-u. Revija je izazvala značajan interes modne javnosti a šest haljina prikazanih u Zagrebu mladi je dizajner nadopunio te će cjelovitu kolekciju prezentirati na Portanova Fashion Incubatoru.

Fashion Incubator se oduvijek izdvajao od ostalih modnih događaja po nizu netipičnih detalja, od izbora prostora, određene teme koja je bila specifična za svaku sezonu do vizualnih rješenja i video materijala. Tako će biti i ovoga puta, kada je inspiracija pronađena u optičkim iluzijama.

Svoj su dolazak na događaj već najavile i poznate osobe iz javnoga života, te će u prvom redu u Portanovi sjediti, između ostalih, novinarka Fani Stipković te stilist Neven Ciganović.


VIŠE O TEMAMAFashion IncubatorPortanovaTeo PerićZoran MrvošLidija Pihler Yuniku
Povezano