Sutra počinje 14. izdanje Weekend Media Festivala

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.09.2021.

0

Weekend Media Festival

Weekend Media Festival

Iščekivanje jedne od najvećih i najsadržajnijih regionalnih konferencija u medijskoj industriji uskoro se bliži kraju

Do 14. izdanja Weekend Media Festivala dijeli nas još samo jedan dan, u Rovinju će se ponovno okupiti vodeći domaći i svjetski stručnjaci iz područja komunikacije i medija. Svi okupljeni će tako od 23. do 26. rujna u prostoru stare Tvornice duhana moći uživati u zanimljivim panelima i raspravama i izvrsnoj atmosferi karakterističnoj za Weekend Media Festivalu. Pod sloganom #živioživot pripremljen je bogat program pomno odabranih tema i sudionika, koji će svojim znanjima i iskustvima unijeti zanimljivu novu perspektivu na brojna pitanja od javnog interesa.
Uz već poznate panele, "One on One" diskusije i predavanja etabliranih stručnjaka, dvorane ovogodišnjeg WMF-a ugostit će brojne zanimljive stručnjake koji će publici približiti cijeli niz atraktivnih tema. Među njima izdvajamo Darija Ljubića iz hrvatskog startupa Gideon Brothers i njegovo predavanje o grani znanosti s najbrže rastućim područjem istraživanja i komercijalne primjene, robotici.
Na panelu Infotainment panelisti Jovana Joksimović (K1 televizija), Zoran Kesić (Nova S), Zoran Šprajc (RTL Hrvatska) i Maja Željelj (N1) pod moderatorstvom Ivana Stankovića (Communis) raspravit će o tendencijama medijskih kuća da informativan sadržaj, posebno televizijski, kombiniraju sa zabavnim, dok će stavove mladih raspraviti Boris Jokić i Damir Jugo, koji će predstaviti rezultate znanstvenih istraživanja u kojima su sudjelovali mladi. Organizatori najvećih regionalnih festivala, Joe Bašić iz Ultra Europe, Ivan M. Petrović iz Exit-a, Jovan Marjanović iz Sarajevo Film Festivala zajedno s predstavnikom HGK raspravit će na panelu Kako festivali mijenjaju destinacije? pod moderatorskom palicom Borisa Kovačeka o turističkom potencijalu festivala za lokalne zajednice.

„Zeleni“ panel na Weekend Media Festivalu bit će posvećen zelenom poslovanju. Vodeći čovjek energetske tranzicije u Hrvatskoj – dr. sc. Julije Domac, osnivač Green.hr platforme i direktor Greencajt festivala, Vinko Filipić te menadžer Two Riversa, Uroš Radojević objasnit će kako bez banaliziranja izgraditi održivo društvo.

Moderni marketing nezamisliv je bez fenomena influencera. Svojim objavama svakodnevno utječu na tisuće pratitelja, a koje su njihove tajne otkrit će poznati hrvatski influenceri Kristijan Iličić (Nomadik Travel), Ella Dvornik (Manijak), TikToker Dario Marčac i bosanskohercegovačka komunikologinja i influencerica Erna Saljević (@divaisback) u panelu "Influenceri – trgovci utjecajem". „Postaje li Instagram novi video sharing app?“ znaju Ena Valentina Đerek (Bamboo Lab), Nadine Kramarić (G3 Spirits) i Joshua Cirjak (IUTD* Studios) koji su stručnjaci za pojmove poput Reelsa, IGTV-a, TikTok oglašavanja i brand mercha. U svojem će panelu naglasiti sve prednosti popularnih digitalnih platformi.

Weekend paneli propitat će i ostale teme, poput one "Zašto je podcast postao toliko sexy?", što će otkriti Saša Tenodi (Surove strasti), Galeb Nikačević (Agelast) i podcaster Ratko Martinović, dok će o ulozi književnosti u suvremenom društvu govoriti književnica Julijana Matanović i akademik Pavao Pavličić.

VIŠE O TEMAMAWeekend Media Festival
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se