Suptilne boje jeseni veliki su beauty trend

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.10.2020.

0

Foto: Sananda, Davor Hair & Soul

Foto: Sananda, Davor Hair & Soul

Svjetski beauty mogul Keune Haircosmetics za jesen/zimu 2020/2021. prezentirao je odličan hairstyle trend moodboard pod nazivom The Current Keune Trend

"Kad bi se godina mogla smjestiti u sat, jesen bi bio sat čarolije", izreka je američke pjesnikinje Victorije Erickson, s kojom bi se zasigurno mnogi složili. Naime, s razlogom se kaže da je jesen jedno od najljepših godišnjih doba. Majka priroda nam poklanja svoje čarobne nijanse i poseban ugođaj. Upravo tim divnim, jesenskim bojama, u ponešto suptilnijoj i elegantnijoj izvedbi, inspirirala su se dva poznata hrvatska frizerska salona; zagrebački Davor Hair & Soul i splitski Sananda, oba Keune Haircosmetics ambasadori.

Svjetski beauty mogul Keune Haircosmetics za jesen/zimu 2020/2021. prezentirao je odličan hairstyle trend moodboard pod nazivom The Current Keune Trend, u kojem predlaže jednostavne, ali efektne frizure u suptilnijim nijansama, s rezom koji će duže trajati i izgledati njegovano. Zdrava i blistava kosa, u prirodnim tonovima, naglašena slojevima bogate smeđe boje. Poseban naglasak stavljen je na svijetlim i tamnim nijansama smeđe - kremasta, nude, topla karamela duboke boje kave i kakaa u odličnoj kombinaciji s vedrijim pastelnim suptilnim tonova.

S time u skladu, spomenuti frizerski saloni osmislili su i realizirali vlastitu interpretaciju trenda, na različit i sebi svojstven način prilagođen klijentu te njegovom stilu i karakteru. Joško Tafra, vlasnik salona „Sananda“ inspirirao se tehnikom Moonlight, koju je izveo na poludugoj kosi. Smatra kako je sve u očima promatrača, kako tko vidi trend, stoga je unio malo više kreative u bojama, pastelnih, nude s laganim odsjajem ružičaste koja dodatno vizualno uljepšava/nadopunjuje sve tonove smeđe, krem i karamel boje. Tu je i bezvremenski bob koji se bez problema preoblikuje u razigrane kovrče pune teksture. Tehnika Sunlight osvježila je pak dugu, smeđu i zdravu kosu te joj podarila blistav i suptilan look, poput prirodnih pramenova nastalih u vrelim, ljetnim danima ispunjenih suncem i morem.

Foto: Sananda, Davor Hair & Soul

Foto: Sananda, Davor Hair & Soul

Davorin Purić, vlasnik salona „Davor Hair & Soul“ prikazao je pak dva trendy hairstyle-a, idealna za ljubiteljice svjetlijih nijansi. Ljupki soft balayage, dobiven je sjenčanjem korijena i posvjetljivanjem poluduljine i vrhova s Cream Blonde, nakon čega je provedena tonacija kose. Na drugom modelu kombinirao je tehniku balayage i klasičnih pramenova na cijeloj kosi te ponovno toniranje s kombinacijom dviju Semi nijansama. Rezultat je nježna plava nijansa, prirodnog i suptilnog izgleda. Treći prikazani hairstyle look divna je cimet nijansa, blagog crvenkastog odsjaja. Smještena točno između smeđe i crvene boje za kosu, topla cimet nijansa lijepo će naglasiti prirodni ton.

Foto: Sananda, Davor Hair & Soul

Foto: Sananda, Davor Hair & Soul

Jesen je idealno doba godine za promjene - opadanje lišća s drveća i njihovo mijenjanje boja uči nas važnoj životnoj lekciji – dobro je otpustili ono loše i prigrliti promjene. Svaka promjena je dobrodošla, makar i ona minimalna, jer nam upravo ona unosi svježinu i novi polet u naš svakodnevni život. A od čega prvo započeti, nego od našeg najljepšeg ukrasa na tijelu – naše kose?


VIŠE O TEMAMAboje za kosuKeune Haircosmeticsbojanje koseDavor Hair & SoulDavorin Purić
Povezano