Što nas sve čeka na 16. ZagrebDoxu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.01.2020.

0

ZagrebDox

ZagrebDox

Sredinom ožujka Zagreb će, na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox, biti središte autora dokumentarnog filma iz cijeloga svijeta

Već šesnaestu godinu za redom brojni će se autori dokumentarnih filmova kao i ljubitelji tog filmskog žanra okupiti u Zagrebu. Ove godine ZagrebDox – Međunarodni festival dokumentarnog filma održava se od 15. do 22. ožujka.

Festival se sastoji od natjecateljskog, službenog programa kao i retrospektive i posebnih programa. U službenom dijelu u međunarodnoj konkurenciji za nagrade natjecat će se autori iz cijeloga svijeta, osim iz zemalja regije koji se natječu u posebnom, regionalnom programu, pri čemu je uvjet da su filmovi prikazani poslije 1. siječnja 2019. godine.

U regionalnoj konkurenciji natječu se filmovi nastali u produkciji ili koprodukciji u Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji i Rumunjskoj.

U sklopu ZagrebDoxa održava se i program ZagrebDox Pro namijenjen usavršavanju dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije kao i niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama. Tijekom četverodnevne intenzivne radionice sudionici unapređuju vještine efikasnog predstavljanja svojeg projekta budućim financijerima i potencijalnim koproducentima. ZagrebDox Pro sudionicima nastoji pomoći u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova kroz grupni i individualni rad na prezentaciji projekta te poboljšanje financijskog plana i kvalitete teasera.

Najboljima u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji dodijelit će se Veliki pečat, nagrađeni će biti i mladi autori i projekti, a posebne će nagrade dodijeliti i publika.


VIŠE O TEMAMAdokumentarni filmoviZagrebDox
Povezano