Što nam je Ana Maria Ricov pripremila za zimu?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.11.2021.

0

Foto: Doris Fatur

Foto: Doris Fatur

Vizuale novog lookbooka domaće dizajnerice Ane Marije Ricov potpisuje fotografkinja Doris Fatur, a u ulozi modela našla se Julija Gerenčir

Principe održivosti i filozofiju spore mode u svoje je modno djelovanje ugradila i Ana Maria Ricov, a na spomenutim principima kreirala je i svoju novu modnu priču za jesen/zimu 2021/2022.
Kolekcija je službeno namijenjena hladnoj sezoni i predstojećim blagdanima, no imajući na umu postulate spore mode te važnost kvalitete i dizajna koji nadilazi sezone, Ricov je kreirala odjeću koja se opire prolaznim trendovima i prikladna je za nošenje u različitim prigodama.
Naravno, osim naglaska na SLOW, dizajnerica nije zaboravila niti GLOW koji obožavamo u vrijeme blagdanskih zabava kada želimo zablistati u svom najboljem izdanju. Lajt motiv ove modne priče unikatni su reljefni dezeni, a svi teksturirani dijelovi na tkaninama postignuti su ručnom izradom, manipuliranjem raznim vrstama traka i konopa, bilo da su našiveni ili pak vezani u čvorove. Kolekcijom dominira umjerena paleta boja u nijansama zlatne, zagasito narančaste, bež, tamno zelene i crne, a posebnu dimenziju ovoj glamuroznoj modnoj priči daju razigrani krojevi, volumeni na rukavima i neizostavne resice koje u pokretu stvaraju posve nov doživljaj odjevnog predmeta.

Model: Julija Gerenčir

Model: Julija Gerenčir

Haljine su nešto čišćih formi, s tek decentnim intervencijama u kroju što ih čini savršenim stilskim suputnikom za brojne svečane prigode koje slijede, a koje će, bez obzira na hirovite trendove, baš uvijek izgledati sjajno. Kompleti i haljine izrađeni su od mesh ili lame svjetlucavih materijala, a kaputi od čiste vune.

Svi modeli i uzorci mogu se ponoviti i rade se isključivo prema narudžbi kako se u proizvodnji ne bi stvarali nepotrebni viškovi, a to također znači da će svaki naručeni model biti unikatan. Modeli iz nove kolekcije nisu namijenjeni samo za blagdanske zabave, a ovisno o odjevnim kombinacijama, mogu se sasvim jednostavno kombinirati i za svakodnevne prigode.

Foto: Doris Fatur

Foto: Doris Fatur

Kolekciju je svojim unikatnim nakitom zanimljivih, fluidnih formi upotpunio naš akademski kipar Silvio Hrnčir koji stoji iza brenda Shaato. Vizuale lookbooka potpisuje fotografkinja Doris Fatur, a u ulozi modela našla se Julija Gerenčir.

VIŠE O TEMAMAAna Maria RicovDoris Fatur
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se