Što nam donosi novo izdanje Fashion Weeka Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.12.2015.

0

Fashion Week Zagreb | Arhivska fotografija

Fashion Week Zagreb | Arhivska fotografija

Na jučerašnjem press druženju u službenom hotelu FWZ – Double Tree Hilton Hotelu Zagreb predstavljen je program Fashion weeka Zagreb za proljeće 2016.

U petak 11. prosinca u Green Gold Centru, u Radničkoj cesti 59, u blagdanskom ozračju započinje ovosezonski Fashion Week Zagreb. Najdugovječnije i jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj u petak otvara vrata svojim uzvanicima, a u dva dana predstavit će se ukupno petnaest dizajnera s kolekcijama za nadolazeću sezonu proljeće/ljeto 2016, dvanaest domaćih dizajnera i tri inozemna dizajnera koji ovaj put dolaze s Fashion Weeka Berlin, Kopenhagen i Budimpešta.  

Fashion Week Zagreb svojom revijom otvorit će trenutno jedan od najpopularnijih modnih brandova Larie by Marina Lacković za kojim luduju mnoge hrvatske zvijezde i fashionistice. Larie će uz svoju kolekciju "Byron" ekskluzivno prikazati i nekoliko vjenčanica koje je posebno pripremala za nadolazeći Fashion Week.

Revijalni dio nastavlja najkreativnija Splićanka Ana Kujundžić koja se ovog puta poigrala cvjetnim uzorcima i cvijećem, a zatim slijedi austrijska dizajnerica iz Beča Eva Poleschinski koja se već drugi put predstavlja zagrebačkoj publici. U drugom dijelu večeri predstavit će se Simone Manojlović s kolekcijom namijenjenom ženama i muškarcima koji su odvažni, dominantni i žive svu punoću života.

Slijedi je novo ime na hrvatskoj modnoj sceni, Martina Kovač, koja će se po prvi predstaviti samostalnom revijom.  Prvu večer FWZ predstavit će se i velika zvijezda kopenhaškog Fashion Weeka Stasia koja odijeva mnogobrojne danske i svjetske celebrityje, a večer će zatvoriti BAGS by Kristina Fazinić, s must have torbama, ovaj put inspiriranim njezinom Korčulom.

Subota započinje revijom avangardne i nenadmašne zagrebačke dizajnerice, Ulupuhkovke Ruže Hodak, a slijede je Hope by Irena Berišić Turk s mini kolekcijom na temu ljubavi koja je inspirirana Hvalospjevom ljubavi te jedna od najpopularnijih mađarskih dizajnerica Kata Szegedi s Fashion Weeka Budimpešta. Kruno Jendrijev predstavit će kolekciju koju je obrađivao posebnim zaštitnim tehnikama, a mlada Nika Čuić (koja je zajedno s Martinom Kovač proizašla kao samostalni mladi modni dizajner iz Profokusovog modnog projetka ill/est) prikazat će svoju prvu samostalnu reviju. Igor Galaš by Mamita u novoj kolekciji surađuje s mamom Maricom koja je po njegovim nacrtima i smjernicama plela sve pletene komade u kolekciji, a ovogodišnji Fashion Week Zagreb by Kaufland zatvorit će Iggy Popović koji svakom svojom kolekcijom slavi snažne žene.


VIŠE O TEMAMAFashion Week ZagrebIgor GalašMarina LackovićAna KujundžićSimona ManojlovićRuža HodakIrena Berišić Turk
Povezano