Što nam donosi Interface Video Art Festival?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.12.2022.

0

Interface Video Art Festival

Interface Video Art Festival

Interface je usmjeren na različitost u pristupu kreiranju kratkih audiovizualnih djela te predstavlja radove koji pomiču granice uobičajenog filmskog izražavanja

Treće izdanje Interface Video Art Festivala, koji okuplja autore posvećene eksperimentiranju u području video umjetnosti i stvaranju inovativnih filmskih formi, na programu je od 13. do 17. prosinca 2022. godine.

Međunarodna selekcija obuhvaća 30 video radova iz 20 zemalja, koji će se besplatno moći pogledati na web platformi www.interface-festival.com, te uživo u riječkom Art-kinu Croatia gdje će 15. prosinca biti prikazan uži izbor filmova.

Interface je usmjeren na različitost u pristupu kreiranju kratkih audiovizualnih djela te predstavlja radove koji pomiču granice uobičajenog filmskog izražavanja. Ovogodišnji program festivala uključuje nekoliko nagrađivanih video radova etabliranih umjetnika, prethodno prikazanih na najrelevantnijim međunarodnim festivalima kratkometražnog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

Među njima su i eksperimentalni animirani film Juice njemačke autorice Mone Keil, premijerno prikazan i nagrađen posebnim priznanjem na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Oberhausenu, Homesick Lungs njemačkog autora Felixa Kleea prikazan u programima Oberhausena i DOK Leipziga te Crater bečke umjetnice Adine Camhy koji na Interface stiže s festivala DocLisboa.

Četiri ostvarenja potpisuju autori iz Hrvatske: Mjesta koja ćemo disati (Places We'll Breathe) Davora Sanvincentija, premijerno prikazan na prestižnom Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu, Nekoć sam bila stol (I Used To Be a Table) koautora Nicole Hewitt, Vide Guzmić i Ivana Slipčevića, Mjesta koja ne postoje (Places That Do Not Exist) Josipe Henizelman, i Refractions Vladislava Kneževića.


VIŠE O TEMAMAInterface Video Art Festivalfilmski festivali
Povezano