Što je to celulit i kako ga zapravo eliminirati?

Piše: Z.P., Zagreb
Objavljeno 11.07.2019.

0

Foto: Calzedonia

Foto: Calzedonia

Borba s celulitom je dug i složan proces, no rezultat te borbe vrijedi svakog truda. Zbog glatke i ravne kože vrijedi početi odmah!

Što je celulit? Celulit je upala masnog tkiva. To nije uvijek višak kilograma (celulit imaju i mršave djevojke). Najčešće se nalazi na trbuhu i bedrima, ima ga gotovo 90% žena i 10% muškaraca. Važno je znati kako celulit nije prvenstveno ružna narančina koža, već prije svega problem mikrocirkulacije i normalnog rada stanica; celulit je povod da razmislite o zdravlju svog organizma.
Zašto nastaje celulit? Nepravilna prehrana, malo kretanja, genetika, djelovanje hormona stresa i stresne navike. Čini se da je sve jednostavno - eliminirajte te faktore i vaša će koža biti glatka. Međutim, stvari su puno složenije. Glavni razlog formiranja celulita je oslabljena opskrba krvlju te slabiji protok limfe, zbog čeka stanice počinju nakupljati masnoću i vodu, a vezivno ih tkivo ne može obuzdati zbog čeka neravnine na koži psotaju vidljive.


Najvažnije je pitanje:
Možemo li se riješiti celulita? Da, možemo. Drugo je pitanje: Koliko će nam vremena trebati za to? Na to ne postoji jednoznačan odgovor. Genetika, stadij celulita i vaša volja imat će svoj utjecaj u tome. Važno je poštovati sva pravila - pravilno se hraniti, biti fizički aktivan, piti dovoljno vode, masirati se i koristiti posebne kozmetičke procedure. Ako budete slijediti samo jednu metodu, a druge ne, rezultata neće biti. Dobra vam krema neće pomoći ako se nastavite nezdravo hraniti.

Borba s celulitom je dug i složan proces, no rezultat te borbe vrijedi svakog truda. Zbog glatke i ravne kože vrijedi početi odmah!

VIŠE O TEMAMAcelulitnjega tijelapravilna prehrana
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se