Što donosi treći dan Art Zagreba

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.09.2021.

0

Art Zagreb

Art Zagreb

Program umjetničke organizacije YELO-za interdisciplinarni umjetnički proces je zamišljen kao pop-up izložbe čije su lokacije neprestano u pokretu

I danas nas uz otvoren sajam i izložbe, na Art Zagrebu očekuje bogat popratni program.  U 16.30 će se u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla održati prezentacija programa Art Bubble / Art & Money.
Program umjetničke organizacije YELO-za interdisciplinarni umjetnički proces je zamišljen kao pop-up izložbe čije su lokacije neprestano u pokretu, na frekventnim mjestima koja privlače publiku i kupce. Pop-up galerijski prostori mogu biti gradski prostori, ateljei umjetnika, dućani, ali i muzeji, sajmovi i nekonvencionalna mjesta za izlaganje. Same koncepte izložbi ponudit će kustosi i/ili povjesničari umjetnosti putem otvorenog online poziva.  Najzanimljiviji prijedlozi bit će predstavljeni upravo na Art Zagrebu, gdje će  umjetnici, kao i publika, moći uz pomoć virtualnih alata glasati i odabrati njima najzanimljiviji prijedlog za pop-up izlaganje. Kustos koji bude imao najviše glasova dobit će potporu za realizaciju predložene pop-up izložbe koja će trajati 24 sata i biti realizirana do kraja 2021. godine.
Art Bubble izložbama daje se mogućnost vizualnim umjetnicima za češća izlaganja, raznolikost kustoskih programa i pristupačnost programa široj publici, koja se upoznaje s vizualnom umjetnosti kroz predstavljanje next door galerija, čime bi joj pop-up galerijski koncept postao pristupačan, a time kupnja umjetničkih djela kao ideja postala prihvatljivija. Ono u što se ulaže ovim programom je da kustosi postanu ključni pokretači u procesu kulturne industrije.

Na panelu će govoriti Ingeborg Fülepp, Petra Horvatović, Dina Dragija i Bruno Škvorc, moderatorica će biti Hana Katanić. Panel će se održati u 18.00 sati u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Art Zagreb je otvoren do 18.rujna 2021.

VIŠE O TEMAMAArt ZagrebMuzej Nikola Tesla
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se