Što donosi drugo izdanje Zagreb Yarn Craft Festa

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.08.2022.

0

Zagreb Yarn Craft Fest

Zagreb Yarn Craft Fest

U subotu prvog listopada u Studentskom Ccntru, Savska cesta 25, u Zagrebu, održat će se Zagreb Yarn Craft Fest, drugi zagrebački festival pređe i ostalih tekstilnih tehnika

Organizatori festivala su tim kreativnih entuzijasta i pletilja iz obrta Masala te O’pleti by Adriana Meglaj, tečajevi početničkog i naprednog pletenja i kukičanja, osnovani 2010.

Na drugom festivalu tradicijskih te modernih tekstilnih tehnika očekuju vas predstavljanja, predavanja i naravno razne kreativne radionice; za početnike,  naprednije pletilje i pletače, ali i za one najmlađe. U svrhu promocije domaće scene tekstilnih tehnika, posjetitelji festivala imat će priliku sudjelovati u nizu radionica iskusnih instruktora.

Daniela Stilin stoji iza fantastičnog branda Stilin Designs te izrađuje rukotvorine tehnikom makrame, pletenjem i vezom. Ona će Vam na festivalu prenijeti znanje izrade zidne dekoracije za početnike u makrame tehnici.

Uz međunarodnu certificiranu instruktoricu pletenja i kukičanja, Adrianu Meglaj, naučit ćete plesti i to na dvije radionice.

Filcanje je specifična tehnika kojom se već duže vrijeme bavi umjetnica Diana Botica. Diana će voditi radionicu Suho filcanje božićnih kuglica.

Iz Bjelovara nam dolazi Sekcija za tradicijsko-tekstilno rukotvorstvo HORKUD-a Golub Bjelovar. Hrvatsko obrtničko radničko kulturno umjetničko društvo Golub Bjelovar ove je godine proslavilo 135. godišnjicu rada! Uprava za zaštitu kulturne baštine stavila je pod preventivnu zaštitu Čipku na drot koju su članovi sekcije pronašli te rekonstruirali. Posjetitelji ZYCF-a imat će priliku upoznati se s ovom iznimnom kulturnom baštinom i sudjelovati u besplatnoj radionici Čipke na drot.

U pauzama se i ostali posjetitelji sajma također mogu okušati u osnovama tkanja te pogledati prezentaciju češljanja i predenja vune. Imat ćemo također priliku i čuti Predavanje o tradiciji tkanja na područjima oko rijeke Krke.


VIŠE O TEMAMAZagreb Yarn Craft FestapletenjekukičanjeOpleti by Adriana Meglaj
Povezano