Staša Čimbur - dizajnerica šešira Josipe Lisac na DFWZ-u

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.11.2011.

12

Dreft Fashion Week Zagreb izložbom ludih i otkačenih šešira umjetnice modnih dodataka Staše Čimbur otvara vrata svog ovosezonskog izdanja

Svojom izložbom koju će predstaviti u Dreft FWZ korneru Staša Čimbur zapravo najavljuje veliku povratničku reviju na zagrebačku pistu koju će modna publika imati priliku vidjeti sljedeće godine. 

Josipa Lisac i ja smo se upoznale 80-ih godina i otad surađujemo

"Iako ću svoje šešire i kape pokazati i na Dreft Fashion Weeku Zagreb koji slijedi, za sljedeću sezonu sam osmislila cijelu reviju, što će biti moj prvi takav nastup u Hrvatskoj. Naime, uvijek rado vraćam u svoj rodni grad, jer s Dreft FWZ-om surađujem već nekoliko godina, pa na njega stalno i mislim, tako da ne samo da se veselim predstojećoj izložbi, već sam osmislila cijelu kolekciju za sljedeću godinu!", kazala je Staša. Prva cjelokupna kolekcija, kako je sama najavila, bit će gotov vanzemaljska, presvučena u bijelo s naglaskom na klobučarska umjetnička djela već prepoznatljiva u svijetu. 

Za Josipu Lisac kreira već 30 godina

Njezino najvjernije zaštitno lice je hrvatska glazbena i ekstravagantna modna zvijezda Josipa Lisac, za koju Staša kreira šešire "otkako zna za sebe". 

Josipa Lisac nosi šešire Staše Čimbur

Josipa Lisac nosi šešire Staše Čimbur

"Josipa i ja smo se upoznale 80-ih godina i od tada surađujemo. Ona je toliko posebna, studiozno prilazi svakom svojem imidžu i nastupu zbog čega ju obožavam i cijenim. Naša će se suradnja nastaviti, a za nju sam dosad najradije napravila crvenu i crnu kacigu", dodala je Staša Čimbur. 

Zanat je izučavala na amsterdamskoj Akademiji Gerrit Rietveld, a o umijećima klobučarstva predavala je na The Royal Academy of Fine & Applied Arts. Stašu i njezine otkačene neobične šešire i kape vole i brojne nizozemske glumice i pjevačice, ali i svjetska elita.


VIŠE O TEMAMAStaša ČimburZagreb Fashion WeekJosipa Lisacšeširi
Povezano