STARKE 2013: 10 supercool modela kultnih tenisica

Piše: Iva Boban, Foto i cijene: Converse
Objavljeno 28.01.2013.

242

Ako postoji nešto što nam nikada neće dosaditi, onda su to legendarne Converseove tenisice

Cipele su dosadne i posljednjih sezona polako nestaju u sjeni tenisica. Bar kada su u pitanju dnevne kombinacije. Baš tako nekako glasi i Converseov slogan koji prati nove kolekcije urbanih tenisica - "Shoes are Boring, Wear Sneakers!". Poruka stiže iz ozbiljnog izvora, jer - kada bi ljudski rod u svemir odlučio poslati tenisice koje najbolje reflektiraju njegovu modnu dušu, izbor bi vrlo vjerojatno pao na kultni Chuck Taylor All-Stars.

Model koji je prvobitno bio namijenjen košarkašima, a koji će uskoro proslaviti svoj 100. rođendan, obilježio je pop kulturu, postao zaštitni znak brojnih glazbenih ikona, definirao stil generacija i pretvorio se u nezaobilazno 'oružje' skoro svake modno osviještene djevojke 21. stoljeća.

Converse ne štedi svoju 'zlatnu koku'; u suradnji s gomilom umjetnika, dizajnera i svakojakih kreativaca sa svih strana svijeta gotovo na tjednoj bazi izbacuje nove, uvijek iznova uzbudljive modele starki. Iz te džungle cool tenisica pokušali smo odabrati 10 modela koji nam se čini kao prava fora, a u izboru nam je dobrano pomogla prigodna mini kolekcija inspirirana nadolazećom kineskom novom godinom, koja stiže 10. veljače.

Starke opasno mirišu na proljeće, dolaze u svim zamislivim kombinacijama boja, ukrašene životinjskim uzorcima, zakovicama, šljokicama, srcima, cvijećem... Teško je naći nekoga tko u svakom trenutku ne može pronaći savršen model za sebe! U galeriji fotografija pogledajte 10 modela koji su srce CroMode.


VIŠE O TEMAMAConverseStarketenisiceConverse All StarChuck Taylorženske tenisiceChuck Taylor All-Starsvisoke tenisice
Povezano