Splitski Fabrique predstavlja novu gastro bajku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 18.12.2021.

0

Foto: Maksim Bašić

Foto: Maksim Bašić

Tjestenine su tradicionalne recepture, a carbonara i caccio e peppe serviraju se direktno ispred gosta u velikom Pecorino kolutu

Jedan od najljepših pubova u Hrvatskoj, splitski Fabrique, predstavlja potpuno novu gastro bajku koja će vas ostaviti bez daha i blagdanska druženja s najmilijima učiniti zaista posebnima. Ovaj omiljeni pub svoj je originalni gastro koncept Food lab osvježio talijanskim cornerom koji predstavlja pizze i tjestenine čiji neodoljivi okusi obećaju pravu čaroliju za nepce.

Ručno rađene domaće tjestenine od najboljih talijanskih proizvođača tako će dočarati pravu originalnu "Noninu" recepturu. Tjestenine su tradicionalne recepture, a carbonara i caccio e peppe serviraju se direktno ispred gosta u velikom Pecorino kolutu.

Tu su i Canotto pizze koje se od klasične napoletane razlikuju po debljim rubovima koji izgledom podsjećaju na brod za napuhavanje, talijanski canotto. Napredna receptura i posebna tehnika miješanja ,najfinija brašna i duga fermentacija tajna su ove svjetski popularne pizze koja se u Fabriqueu peče u modernoj talijanskoj ručno rađenoj peći na 520 stupnjeva.

Fabrique

Fabrique

Karakterstična podloga od vulkanskog kamena i mješalica Bracci Tuffanti koja oponaša rad ruku tijesto čine veoma prozračnim. Nadjevi su prilagođeni pub atmosferi pa gosti tako mogu uživati u talijanskoj parmigani kao i pizzi od mesnog ragua te pravoj šumskoj priči s raznim gljivama. Posebnost ovih pizza su i razni fondue preljevi koji ih čine pravim unikatima.

Foto: Maksim Bašić

Foto: Maksim Bašić

Jedinstveno putovanje novim okusima upotpunjuje i novo uređenje koje savršeno prati ovu neodoljivu gastru bajku. U industrijski dizajn Food lab prostora sa zabavnim programom uz razne food cornere gdje svatko može pronaći deliciju za sebe smjestila se prekrasna “otvorena” kuhinja pa tako svaki gost može uživati u jedinstvenom pogledu na pripravljanje vlastitog jela.

Fabrique

Fabrique

Zelenilo i atraktivne viseće svjetiljke odlična su nadopuna zidovima i visokom stropu od kamena i cigli ove povijesne palače, a domišljati detalji poput metalnih vrata koja podsjećaju na staru tvornicu željeza savršeno spajaju stari duh s dahom modernog doba. Kako i priliči ovom prostoru kao iz bajke, sve unutar puba pa tako i Food lab jedinstveni je ručni rad, počevši od željeznog šanka, baršunastih stolica i drvenih stolova, rasvjetnih tijela do brojnih zidnih instalacija.

Foto: Maksim Bašić

Foto: Maksim Bašić

Fabrique je nastao po uzoru na gastro pubove Londona gdje se u restorane dolazi zabavljati prije samog odlaska u neki klub. Vrlo brzo postao je omiljena destinacija zabave sa šarmom i duhom Mediterana s gotovo uvijek potpuno popunjenih 160 sjedećih mjesta, te još te 40 mjesta na terasi.

Fabrique

Fabrique

Bogata ponuda od 50-ak vrsta vrhunskih točenih i craft piva svojevrsni je simbol ovog popularnog puba za druženja i zabavu, a novo ruho i proširena gastro ponuda idealno su osvježenje upravo u razdoblju blagdana, zajedničkih druženja i ljubavi.


VIŠE O TEMAMAFabrique Splitgastronomijarestorani u Splitu
Povezano