Spleat Advent kreće 2. prosinca na Starom placu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.12.2022.

0

Spleat Advent

Spleat Advent

Svečano otvorenje Spleat Adventa održat će se u petak, 2. prosinca na Starom placu, s početkom u 20 sati, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje

Ove godine Split je dobio advent kakav zaslužuje, ekipa iza ugostiteljske udruge Bastion osmislila je i realizirala najveći i dosad najatraktivniji splitski advent - Spleat Advent. Svečano otvorenje Spleat Adventa održat će se u petak, 2. prosinca na Starom placu, s početkom u 20 sati. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan, a organizatori najavljuju spektakularno otvorenje.

"Pripremili smo jedinstven glazbeno-scenski spektakl koji Split dosad još nije vidio. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo svim Splićankama i Splićanima prirediti zabavu kakvu zaslužuju i da će Stari plac zasjati u novom i jedinstvenom božićnom ruhu", poručili su iz udruge Bastion koja je organizator Spleat Adventa.

Iako su pomalo tajanstveni, znamo kako će svečanost otvoriti umjetničkom izvedbom u 5 činova, posebno osmišljenom za ovaj događaj, i to uz goste iznenađenja. Uz Spleat Advent, autor programa otvorenja je i Boiler Arts & Culture, koji uskoro otvara svoja vrata te će prezentirati mali dio svog stvaranja umjetnosti i kulture.

Drugi dio svečanog otvorenja koncertnim nastupom otvorit će bend Je Veux. Željka Veverec, javnosti je najpoznatija kao pjevačica soul funk benda Mangroove. Krajem prošle godine je pod umjetničkim imenom Je Veux objavila i svoj prvi solistički album „I Glow“, koji je  pobrao odlične kritike u cijeloj regiji, a hrvatski glazbeni novinari i kritičari su ga proglasili domaćim albumom godine što dokazuju i brojne nagrade- čak 4 nezavisne glazbene nagrade glazbenih novinara Rock & Off, za album godine, pjesmu godine, pop izvođača godine i novog izvođača godine te Porin za najbolji album Elektronske glazbe, a bio je nominiran i za album godine, a Željka za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Na Spleat Adventu će se družiti i zabavljati sve generacije, od onih najmlađih do najstarijih i svatko će moći pronaći nešto za sebe, a dio Starog placa bit će podijeljen u tri zone - napuhanci i fjakanci u kojoj će biti zabavan sadržaj za djecu, Pazar na kojem će se moći pronaći sve od odjeće, obuće, stripova do vinila, a poseban prostor imat će i splitske udruge te sportski klubovi. Gastro koncertnom zonom Velo misto dominirat će veliki centralni šank, a za dašak splitskog duha pobrinut će se i brijači iz Barbershop Ritual i ka'Brada.

Na Spleat Advent ulazi se s istočne strane, preko parkinga.


VIŠE O TEMAMAAdvent u Splitu
Povezano