Slijedite ovih 5 pravila njege i imat ćete kosu kao iz snova

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 14.01.2020.

0

Foto: L'Oréal

Foto: L'Oréal

Donosimo pet najvažnijih pravila o njezi kose uz koje će vaša kosa biti zdrava i sjajna tijekom cijele godine!

Svaka žena želi imati raskošnu i glamuroznu frizuru koja ostavlja bez daha, a za to je najvažnija odgovarajuća njega, prilagođena vrsti kose, ali i dijelu godine. Prilikom njege kose, nerijetko radimo greške koje mogu dovesti do isušivanja, ispucalih vrhova ili gubitka sjaja i volumena. Izdvojili smo x prvila koja će vam pomoći da svoju kosu održite zdravom, sjajnom i mekom!

1. Prečesto pranje

Kosu nipošto ne biste trebali prati više od dva do tri puta tjedno, budući da prečesto pranje znatno isušuje vlasište te oštećuje kosu. Budete li ju prečesto prali, vaša kosa će izgubiti na volumenu i sjaju te će joj vrhovi lakše pucati. Dakle, kosu nemojte prati više od 3 puta tjedno, a ostale dane koristitie suhi šampon.

2. Temperatura vode

Prilikom pranja kose treba paziti i na temperaturu vode. Za kosu je idealna mlaka voda, budući da sve toplije od toga isušuje te uništava tjeme i kosu. Osim toga, ispiranje kose hladnom vodom vašoj će kosi dati poseban sjaj i zdrav izgled. Razlika će vas oduševiti!

3. Šampon i regenerator

Prilikom odabira šampona i regeneratora iznimno je važno kupiti onog koji najbolje odgovara vašem tipu kose. Također, s ovim proizvodima ne treba pretjerivati, već ih nanositi umjereno, kako ne biste postigli suprotan učinak i dodatno oštetili svoju kosu. Ako vam je kosa posebno suha, odaberite proizvode koji su blagi i nježni prema kosi i tjemenu!

4. Prečesto stiliziranje

Izbagavate često korištenje pegle ili uvijača za kosu, budući da toplina i visoke temperature iznimno oštećuju kosu i čine ju suhom te ispucalom. Također, kada ih koristite, nikako nemojte zaboraviti nanijeti proizvode za zaštitu od topline, kako biste što manje oštetili svoju kosu te kako bi zadržala sjaj i zdrav izgled.

5. Redovito šišanje

Koliko se god kvalitetno brinuli o svojoj kosi, ponekad je ne moguće izbjeći ispucale vrhove. Nemojte ih pokušavati sakriti, već ih ošišajte. Naime, redovito šišanje i uklanjanje ispucalih vrhova učinit će vašu kosu zdravijom te puno ljepšom.

VIŠE O TEMAMABeauty savjetinjega kosezimska njega
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se