Slavni dizajner: Zlostavljali su me samo zato što sam bio mršav!

Piše: A.A., New York, Zagreb
Objavljeno 12.08.2015.

17

Hedi Slimane | Foto: Yahoo Style

Hedi Slimane poznat je kao fotograf i dizajner koji promovira 'skinny' izgled. U intervjuu za Yahoo Style otkrio je kako uzroci takvog poimanja svijeta i estetike leže u njegovom djetinjstvu.

Hedi Slimane | Foto: Yahoo Style

Hedi Slimane, karizmatični francuski dizajner i fotograf, trenutno kreativna alfa i omega modne kuće Saint Laurent Paris, rijetko daje intervjue, što dodatno utječe na njegovu pomalo mističnu ulogu u modnoj industriji. 47-godišnji modni mag ipak je o nekim temama progovorio za Yahoo Style, čemu je kumovalo njegovo dugogodišnje prijateljstvo s urednikom - kanadskim stilistom Joejem Zeejem.

Moji junaci bili su David Bowie, Keith Richards i Mick Jagger

Svakako najzanimljiviji dio intervjua jeste onaj u kojem Hedi govori o zlostavljanju od strane vršnjaka koje je doživljavao u djetinjstvu. "Uvijek je ono što radimo na neki način vezano uz naše odrastanje. Ja sam bio baš poput junaka mojih fotografija - mršav, svaka jakna mi je bila prevelika. Mnogi u školi, pa čak i u mojoj obitelji, zbog toga su me činili da se osjećam kao da nisam muškarac. Jedno vrijeme je to bilo pravo zlostavljane, pa sam se počeo osjećati neugodno u svojoj koži. Biti mršav kao da je automatski značilo biti 'queer'. Zasigurno je u svemu tome bilo i homofobije. Inače, hranio sam se sasvim normalno, dosta sam se bavio i sportom, ali jednostavno sam u tom periodu, s 15, 16 i 17 godina, bio mršav", izjavio je Hedi Slimane.
Od zlostavljanja je bježao u "zagrljaj" svojim glazbenim junacima koji su izgledali baš kao i on. "David Bowie, Keith Richards, Mick Jagger, Mick Jones, Paul Weller... Osjećao se povezano s njima, s njihovom estetikom i stilom. Želio sam raditi sve što i oni i ne skrivati se u baggy hlačamakako bih izbjegao negativne komentare".

VIŠE O TEMAMAJoe Zeemodna industrijaYahoo StyleHedi SlimaneSaint Laurent Paris
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se