Sjajna i zabavna prva večer Dreft Fashion Weeka!

Piše: Ana Belić, Zagreb
Objavljeno 11.05.2012.

0

Prva večer Dreft Fashion Weeka: Iggy Popović, Kristina Burja, Aba Tomičić Drvar, Barbara i Gongini

Prva večer Dreft Fashion Weeka: Iggy Popović, Kristina Burja, Aba Tomičić Drvar, Barbara i Gongini

Na dobro poznatoj lokaciji, u Hypo Centru u Zagrebu, započeo je još jedan Dreft Fashion Week, event zahvaljujući kojem i Hrvatska može uživati u vrhunskoj europskoj modi

Jedno od tih etabliranih imena europske mode kojim nas Dreft Fashion Week i ove godine časti je danska dizajnerica Barbara, koja je i otvorila program za jesen/zimu 2012/2013. Barbarina marka je inače podijeljena na dvije linije: Barbara i Gongini kao glavna linija, te druga, The Black Line. Te dvije linije su inače suprotne, no u ovoj kolekciji djeluju kao koherentna cjelina. Prevladavaju crna boja, asimetrične i androgene linije, poderani materijali i zipper detalji, a neobične kožne čizme sa punom petom definitivno su nešto što se mora zamijetiti!

The Rodnik Band

The Rodnik Band

Kristina Burja u dubinama...

Kristina Burja, dizajnerica koja stoji iza brenda Krie Design, nazvala je svoju novu kolekciju DEEP, jer je inspiraciju pronašla u dubini: dubini oceana, prijateljstva, mora, duše... Kristina puno kombinira crnu s pastelnim bojama, ponekad ramena naglašava perjem, a resice su gotovo nezaobilazan detalj kolekcije. Pojavljuju se i zakovice, a neke kratke haljinice ponekad djeluju jeftino.
 

Iggy Popović na korak do visoke mode

Nova kolekcija Iggyja Popovića, nazvana "Perfect World", nastala je kao dizajnerovo prisjećanje na 50-e godine, no u kombinaciji s njegovom inspiracijom koju crpi iz rockabillyja, srednjeg sloja, baseball i školskih uniformi. Prevladavaju pastelne boje, puno cropped (skraćenih) brokatnih jaknica, te cvjetni uzorci. Iako je Iggyjeva kolekcija casual, materijali koje on upotrebljava, poput čipke i svile, bliži su visokoj modi nego odjeći za svaki dan.

Phillip Colbert u Zagreb donosi osmijeh!

Veseli The Rodnik Band uvijek je odlično primljen u Zagrebu, pa ni ovaj put nije bilo iznimke. Kad vidite Phillipa Colberta kako skakuće po pisti i zabavlja sve oko sebe, jednostavno ne možete skinuti osmijeh s lica. Ponovno kolekcijom The Rodnik Banda dominiraju pop art motivi, no sada su ubacili motive životinja te banana.

The Rodnik Band na Dreft Fashion Weeku

The Rodnik Band na Dreft Fashion Weeku

Značajnu ulogu igraju motivi Londona, to vječno vrelo modne inspiracije, a na pisti su se pojavili princ William i njegova draga Kate u kartonskom izdanju, bez čega provokacija ne bi bila potpuna. Jako slatka kolekcija, a svojim nastupom The Rodnik Band je opet izmamio gromoglasni pljesak publike.

Sofisticirana Aba Tomičić

Aba Tomičić Drvar predstavila je veoma sofisticiranu retro kolekciju s mnoštvom slojevitih komada. Prevladavju crna i bijela (ne)boja te prozirni materijali koji su uspješno uklopljeni u poslovni look. Mogli bismo ovu kolekciju označiti kao poslovni stil sa "pomakom".

The Rodnik Band uvijek donosi dobru zabavu | Foto: Ana Belić

The Rodnik Band uvijek donosi dobru zabavu | Foto: Ana Belić

Leandro Cano na tragu McQueena

Naglasak kolekcije Leandra Canoa iz Madrida je definitvno na volumenu. Tako često naglašava bokove u stilu McQueena, a puno upotrebljava kožu i pletivno. Prevladava koža boje konjaka od koje obavezno treba izdvojiti fantastičnu pelerinu s početka revije.

Leandro Cano

Leandro Cano



VIŠE O TEMAMADreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekThe Rodnik BandLeandro CanoAba TomičićKristina BurjaIggy PopovićPhillip Colbert




Povezano