SIMPLY THE BEST: Tina Turner (73) prvi put na coveru Voguea!

Piše: Tea Marić, Zagreb
Objavljeno 09.03.2013.

269

Tina Turner za njemački Vogue

Prodala je 200 milijuna albuma i više ulaznica za koncerte nego ijedan drugi solo izvođač u povijesti svijeta, a tek u osmom desetljeću života dočekala je svoju prvu naslovnicu Voguea. I to njemačkog!

Tina Turner za njemački Vogue

Izbombardirani Rihannom, Beyonce i (u posljednje vrijeme, istina, nešto manje) Lady Gagom, s velikim smo oduševljenjem dočekali naslovnicu njemačkog Voguea za travanj 2013. - u znaku pop-rock legende koja je prije nekoliko mjeseci ugasila 73 svjećice na torti. Dakle - skoro pa kao sve tri spomenute supervzjezdice današnjice zajedno! Ugledni magazin Rolling Stone nazvao ju je "jednom od najvećih pjevačica svih vremena", na glasu je kao najuspješnija žena u povijesti rocka, vlasnica je 8 Grammyja, prodala je oko 200 milijuna (!) albuma i više ulaznica za koncerte nego ijedan drugi solo izvođač od postanka svemira. U dvije i pol riječi: Simply the Best! Kao što i piše na coveru Voguea.
Neuništiva i još uvijek jako živahna rock-bakica za kultni je magazin pozirala s prepoznatljivom bojom kose, kojoj nagomilana desetljeća još uvijek ne mogu ništa, te u tamnoplavoj bluzi i crnoj suknji. Za fotografiju su se pobrinuli Claudia Knoepfel i Stefan Indlekofer, dok je styling osmislila maštovita Nicola Knels.
Zanimljivije od svega - ovo je prva naslovnica Voguea u životu Tine Turner. Kada uzmemo u obzir koliko često današnje pjevačice ruše ovaj strašni cover, zvuči pomalo nevjerojatno. A i plastično ilustrira koliko se glazba vizualizirala.

S obzirom da je Meryl Streep prošle godine (u 63. godini života) ponijela titulu najstarijeg lica s naslovnice u povijesti američkog Voguea, Tina Turner je - logično - srušila još jedan rekord.

VIŠE O TEMAMATina TurnerVogueClaudia KnoepfelStefan IndlekoferNicola KnelsTina Turner Vogue
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se