Kreće Vogue Adria, modni direktor bit će Petar Trbović

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.11.2023.

0

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Prvi broj Voguea Adria na kioske stiže u ožujku 2024. godine, a modni direktor tiskovine bit će hrvatski stilist Petar Trbović

Najprestižnija modna publikacija na svijetu, Vogue, od proljeća iduće godine dolazi i u našu regiju. Vogue Adria bit će 29. po redu izdanje ovog slavnog magazina namijenjeno tržištima Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH i Crne Gore. Petra Trbovića, hrvatskog stilistu, ured Anne Wintour imenovao je modnim direktorom.

"Nakon više od dva desetljeća rada u modi imenovanje na poziciju modnog direktora najprestižnijeg modnog časopisa na svijetu dolazi kao veliko priznanje. Počašćen sam i zahvalan Anni Wintour, Edwardu Enninfulu i cijelom Conde Nast timu na ukazanoj časti i povjerenju. Ovo je prilika da, slaveći sve ono najbolje iz regije, kroz modu, kulturu i umjetnost učvrstimo mostove koji nas oduvijek vežu te istovremeno približimo regiju svijetu i učinimo je globalno vidljivijom i relevantnom. Vogue Adria bit će glas kako za etablirane tako i za mlade kreativce i sve one koji tek dolaze! Poticat ćemo suradnje, slaviti sve naše različitosti, talente, ideje i vizije koje nadilaze granice, brišu ih u kreativnom činu stvaranja! Sonja Kovacs, Nenad Janjatović i Milan Đačić doveli su ovu prestižnu licencu u našu regiju i neizmjerno se veselim što ću s njima i s našim timom stvarati Vogue Adria", izjavio je Petar Trbović.

Pažljivo dozirajući svoju prisutnost u medijima, Trbović je uvijek u prvi plan stavljao svoj rad i puštao da govori za sebe. Struci je poznat kao veliki vizionar i perfekcionist prepoznatljivog i snažnog kreativnog potpisa te ga se smatra jednim od najvećih autoriteta u modnom izdavaštvu ne samo u Hrvatskoj već u čitavoj regiji. Jedini je stilist s hrvatskom adresom čiji su radovi objavljivani u najprestižnijim modnim časopisima na svijetu kao što su Vogue, GQ, V magazine, Numero, L’Officiel, Harper’s Bazaar i brojni drugi. Prethodno je više od desetljeća obnašao funkcije kreativnog i modnog direktora u časopisima Grazia i Elle te je surađivao sa svim relevantnim modnim i lifestyle izdanjima u nas. Poznat je i po svojim stilističkim suradnjama s najvećim domaćim i regionalnim zvijezdama.

"Uvijek mi je nada i jedini cilj bio svojim radom inspirirati ljude. Odvesti ih na mjesta na kojima nisu bili, pomaknuti granice kreativnosti i promišljanja, izazvati ih da kršeći nametana pravila izgrade svoja vlastita bilo da je riječ o odijevanju ili pak nečem puno dubljem. S velikim uzbuđenjem očekujem ovo novo poglavlje u svom profesionalnom životu i jedva čekam naš Vogue Adria! Prvo izdanje starta u ožujku 2024." – dodao je Petar.


VIŠE O TEMAMAVoguemodni magaziniPetar TrbovićVogue Adria
Povezano