Sigurno sunčanje za osobe svijetle puti uz L'Erbolario!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.08.2016.

9

Sigurno sunčanje uz L'Erbolario

Sigurno sunčanje uz L'Erbolario

Postoje pravila kojih se morate pridržavati, a postoje i sredstva koja je preporučljivo primjenjivati. Evo što savjetuje L'Ebolario!

Nakon konzultacija sa dermatologom ili ljekarnikom ustanovili ste da pripadate fototipu I ili II, što znaći da vam se koža kod izlaganja suncu zacrveni i vrlo teško tamni. Da li ste time osuđeni na boravak u hladu i da li morate zaboraviti na sve one aktivnosti koje su vezane uz boravak na moru ili jezeru, a u kojima tako uživate? Naravno da ne, ali postoje pravila kojih se morate pridržavati, a postoje i sredstva koja je preporučljivo primjenjivati.
- Ne izlažite se direktnom sunčanju u razdoblju od 10-16 sati
- Nosite šešir velikog oboda i sunčane naočale sa UVA i UVAB zaštitom

- Prije izlaganja suncu kožu treba potaknuti da aktivira vlastiti zaštitni mehanizam. To je stvaranje melanina, pigmenta zaslužnog za tamnjenje kože. Ljudi svjetle puti imaju značajno manje melanina, a korisno je i upamtiti da ga sa godinama sve manje stvaramo.

- Obavezna primjena krema s visokim faktorom zaštite, nužno ju je nanjeti bar pola sata prije izlaganja suncu u debljem sloju i obnavljati zaštitu svakih 2 sata

Najvažnije je izbjeći opekotine. Opekotine od sunca su upale kože koje nastaju prekomjernim izlaganjem suncu. Neka područja kože postaju crvena, topla i vrlo osjetljiva, a nakon toga se pojavljuju mjehuri. Opekotine se mogu pojaviti i za oblačnog ili maglovitog vremena. Opekotine trajno oštečuju kožu, i to ne samo površinski dio već i one dublje slojeve. Posljedice su dramatične, gubitak elastičnosti tkiva, pa koža izgleda naborano i staro. Mogu se pojaviti i sunčane keratoze-hrapava, crvena mjesta na koži izloženoj suncu, stvaranje trajnih pjega, zadebljanja na površini kože.

Mnogi kozmetički proizvodi (sapuni, šamponi, dezodoransi, parfemi, pa i kreme za sunčanje) izazivaju snažnu reakciju na koži kod izlaganja suncu. Crvenilo je na tim mjestima jače i nakon kratkog vremena se pojavljuju mjehuri, a nakon zacijeljivanja mogu ostati smeđe mrlje. Treba biti oprezan i sa alergijama na sunce. One se mogu pojaviti odmah, ali i nakon nekoliko dana u vidu sitnih crvenih točkica, koje mogu biti i ispunjene tekućinom i često puta izazivaju svrbež.

Kako odabrati najbolji proizvod za vlastitu kožu? Kako se snaći u ogromnoj ponudi na našem tržištu? Pitajte za savjet svog ljekarnika, a sredstvo birajte prema tipu vaše kože. Ako imate masnu kožu nemojte koristiti ulja i masne kreme jer će zatvoriti pore i mogu izazvati upalu te pojavu akni.

Koža je organ koji se redovito, uspješno obnavlja, ali se pretjeranom izlaganju suncu uništava upravo taj sloj kože, koji je ključan za njenu obnovu. Oštećenja se nažalost zbrajaju i nakupljaju svake godine i mogu se pojaviti ozbiljni zdravstveni problemi.

Kako si pomoći?

Proizvodima za sunčanje, namjenjenim osobama svjetle, osjetljive puti iz LERBOLARIA koja su ugodne teksture, nemaju toksični, iritirajući ili fotosenzibilni učinak, a pružaju, najvišu moguću zaštitu.

KREMA ZA SUNČANJE S ULJEM ZLATNE PALME LERBOLARIO - vioki zaštitni faktor 50, ml, za lice i tijelo, vodootporna


Ekskluzivni zastupnik i distributer za ljekarne i specijalizirane prodavaonice lijekova i medicinskih proizvoda.

VIŠE O TEMAMALErbolariokreme za sunčanjezaštita od sunca
Povezano

10 pravila zdravog sunčanja

Zaštitite kožu

10 pravila zdravog sunčanja


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se