Shakespeareov 'San ljetne noći' u Dubrovniku

Piše: CroModa, Dubrovnik, Zagreb
Objavljeno 30.05.2014.

2

Foto: John Drennan

Foto: John Drennan

450. obljetnica Shakespearovog rođenja slavi se i u Dubrovniku! Hrvati Csilla Barath Bastaić i Filip Krenus predvode glumački cast komedije San ljetne noći.

Velika obljetnica, 450 godina od Shakespearovog rođenja obilježava se ovog ljeta, a  hrvatski projekt Midsummer Scene priključio brojnim manifestacijama u svijetu te odlučio obilježiti ovaj jubilej u jednom od najljepših gradova svijeta Dubrovniku. Od 21. do 28. lipnja 2014. godine, na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac, izvoditi će se Shakespearovo djelo San ljetne noći (A Midsummer Night's Dream) i to na izvornom engleskom jeziku.
U sjajnom castu, uz izvorne engleske, u predstavi sudjeluju i hrvatski glumci - Csilla Barath-Bastaić i Filip Krenus. Vrhunski umjetnički ansambl izuzetno se veseli ovoj predstavi u jedinstvenom ambijentu tvrđave Lovrijenac.
"Sheakespeare na engleskom u našem Dubrovniku zaista je jedinstven doživljaj. Posljednjih se mjeseci naporno pripremamo kako bismo od 21. lipnja publici predstavili jednu jedinstvenu predstavu, u ambijentu kakvog nema nigdje u svijetu, a koji će pamtiti cijelog života. Pozivam sve da pogledaju ovo remek djelo koje će hrvatsku kulturnu ponudu podići na jednu novu razinu!" - izjavila je Csilla Barath Bastaić.

Projekt Midsummer Scene pripremljen je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Festival Misdummer Scene počinje prvim danom ljeta i smješten je u mladom ljetu, zadnjem tjednu lipnja kao uvertira u glavnu turističku sezonu. Dubrovnik je godinama kulturno i umjetničko središte u ljetnim mjesecima, a ovaj festival je jedna potpuno nova i atraktivna ponuda za sve goste Dubrovnika kao i za same žitelje Grada koja će zasigurno obogatiti našu kulturno umjetničku ponudu na svjetskom tržištu.

VIŠE O TEMAMACsilla Barath BastaićFilip KrenusWilliam Shakespearetvrđava LovrijenacMidsummer Scene
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se