Selebritizacija mode: Katy Perry uskoro na coveru Voguea?

Piše: Tea Marić, Zagreb, New York
Objavljeno 20.04.2013.

0

Katy Perry | Arhivska fotografija, Elle

Katy Perry | Arhivska fotografija, Elle

28-godišnja Katy Perry jedna je od rijetkih 'prvoligaških' američkih pop-glazbenica koja još uvijek nije uspjela otključati naslovnicu Voguea

O selebritizaciji Voguea, posebno onog američkog, pisali smo već bezbroj puta. A oni naši stari čitatelji dobro pamte pravu sapunicu o Rihanninom prvom osvajanju najprestižnijeg covera u svijetu mode. Slična drama pratila je i osporavanu Kate Upton, koja je - nakon što je snimila prvi editorijal za modnu Bibliju, preko noći od persone non grata postala (bar na kratko vrijeme) najtraženija roba. Američki Vogue dobrim je dijelom pretvoren u izlog glazbene industrije, na njemu se Rihanna, Lady Gaga i Beyonce mijenjaju kao na pokretnoj traci. Gwen Stefani je kategorija za sebe.

Vrata Vogueove naslovnice ipak su još uvijek zatvorena jednoj pop-zvijezdi iz samog svjetskog vrha. 28-godišnja Katy Perry svojim ludim bojama kose, otkačenim krpicama i modi inspiriranoj crtanim filmovima još uvijek nije osvojila srce hladne Anne Wintour, ali i to bi se uskoro moglo promijeniti. Ili se već promijenilo!

Prema jednom anonimnom ali dobro informiranom izvoru (takvi u svijetu mode uglavnom pogađaju!) na koji se poziva portal Fashionista.com, Katy Perry će uskoro ostvariti modne snove i zasjati na prvoj stranici US Voguea. Perry upravo radi na novom albumu, te je za očekivati da se Vogueova naslovnica pojavi paralelno s njegovim izlaskom. I ne samo to - Perry će navodno uskoro predstaviti i vlastitu liniju odjeće.


VIŠE O TEMAMAKaty PerryVogueAnna Wintour
Povezano