Sedam fakina i jedna dama pjevaju o Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.10.2020.

0

Angeluš u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda

Angeluš u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda

Vokalni ansambl Angeluš odlučio je posvetiti koncert zagrebačkim krovovima stradalima u potresu, a prihod od ulaznica darovati za obnovu krova prekrasne dvorane u kojoj će nastupiti

U utorak, 6. listopada u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda Angeluši će pjevati Zagrebu, a kao posebna gošća nastupit će Nina Kraljić.

Ljubav prema a cappella pjevanju potaknula je prije 11 godina pjevače ansambla Lado na osnivanje posebne pjevačke družine, a s vremenom su im se pridružili vrsni profesionalci koji su svoje iskustvo skupljali u drugim renomiranim ansamblima poput Zbora Hrvatske radiotelevizije, Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić te u glasovitim klapama. Danas članove Angeluša čine: Pavo Begovac, Mario Gudan, Dubravko Radić, Jakov Gudan, Tomislav Meštrić, Goran Gregorin i Vjeran Magjarević.

Zagreb se voli pjesmom

Već u prvim godinama zajedničkog djelovanja Angeluši su započeli s projektom oživljavanja dobrih starih pjesama o Zagrebu, a za obradu su angažirali ugledne aranžere i vrsne poznavatelje a cappella pjevanja kao što su Pero Gotovac, Tomislav Uhlik, Joško Ćaleta i drugi. Dugo je sazrijevala ideja o snimanju nosača zvuka posvećenog voljenom gradu i ove godine, usprkos i u inat nevoljama koje su donijeli kriza i potres, Angeluši su krenuli u ostvarenje davno postavljenog cilja. Za prvi singl odabrali su pjesmu Roberta Valdeca Stari dečki koju je uglazbio i izvodio legendarni zagrebački šansonijer Zvonko Špišić, a za Angeluš obradio Marko Rogošić. Spot za pjesmu snimljen je u suradnji s Markom Pletikosom na prekrasnim lokacijama Gornjega grada.Zajedno pod starim krovovima

Kao posebnu gošću na svom koncertu kojeg su simbolično nazvali Pod starim krovovima, Angeluši su pozvali Ninu Kraljić, moćnu vokalisticu jedinstvenog senzibiliteta koja suvereno vlada različitim glazbenim izričajima. Nina se rado odazvala tom pozivu, kako zbog mogućnosti da surađuje s vrhunskim pjevačima tako i zbog plemenite misije ovog koncerta.

Sedam fakina i jedna dama pjevat će o Zagrebu u najstarijoj i najljepšoj koncertnoj dvorani koja je teško ranjena u potresu, ali sanirana i sigurna za izvođače i publiku i koja vraća svoj stari sjaj zahvaljujući umjetnicima. Ulaznice za ovaj jedinstveni glazbeni događaj potražite na blagajni HGZ-a ili online na hgz.kupiulaznicu.hr.


VIŠE O TEMAMAkoncerti u ZagrebuVokalni ansambl AngelušNina Kraljić
Povezano