Savjeti za svaku ženu: Savršena koža u samo 4 jednostavna koraka!

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 25.04.2019.

0

Njega kože i lica

Njega kože i lica

Otkrijte kako do besprijekorne kože u samo nekoliko vrlo jednostavnih koraka. Donosimo savjete koje možete početi koristiti već danas!

Stiglo nam je proljeće, a s njime i sve topliji te sunčaniji dani. Sada je savršeno vrijeme da se posebno posvetite svojoj koži i vratite joj sjaj nakon niskih temperatura koje su joj sigurno štetile. Donosimo vam četiri savjeta kako postići i održavati zdravlje kože tijekom proljeća i ljeta koje nam dolazi.

1. Hidratacija


Voda je sastavni dio svakog organizma koja čini čuda za vašu kožu! Pijte barem 1 litru svaki dan kako biste spriječili isušivanje vaše kože, ali i spriječili pojavu različitih nepravilnosti. Također, pomoći će vam pri mršavljenju i vratiti vašoj koži zdrav, prirodni sjaj.

2. Svježe voće i povrće


Još jedan jednostavan način hidratacije tijela su svježe voće i povrće koje obiluje tekućinom, ali i zdravim vitaminima i nutrijentima. Istraživanja su pokazala kako citrusi posebno doprinose zdravlju vaše kože i spriječavaju znakove starenja. Osim toga, vrlo su ukusni!

3. Krema za sunčanje
Krema za sunčanje nije samo za dane provedene na plaži. Sunčeve UV-zrake prodiru čak i kada je oblačno te su izuzetno štetne za kožu. Odaberite lagane proizvode za tijelo ili pak šminku koja u sebi već sadrži UV zaštitu kako biste zaštitili kožu lica.

4. Čišćenje lica


Nipošto ne preskačite skidanje šminke prije spavanja jer ona iznimno isušuje kožu i začepljuje pore. Također, pronađite odgovarajuću rutinu čišćenja lica i proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože. Ne nanosite previše teških krema, već se radije odlučite za laganu, hidratantnu kremu kako biste osvježili svoje lice.


VIŠE O TEMAMAnjega licasavjetihidratacijazdrava prehrana
Povezano