Sasvim jednostavan trik uz koji će vaša kosa biti - raskošna!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 22.01.2017.

25

Ilustracija | Foto: H&M

Ilustracija | Foto: H&M

Želite imati bujnu, lijepu i raskošnu kosu? Isprobajte naš trik! Riječ je o dvostrukom pranju kose (double shampooing).

Svaka djevojka mašta o sjajnoj, gustoj i raskošnoj grivi, no sve ne znaju kako doći do nje. Eksperimenti s bojama, korištenje proizvoda za uređivanje kose, agresivni vanjski čimbenici, utjecaj topline - sve to sprječava vašu kosu da zablista. Bez obzira na to, rješenje postoji i ono je, ustvari, posve neočekivano - riječ je o dvostrukom pranju kose (double shampooing).
Radi se o sljedećem: kada nanosimo šampon na kosu prvi put, tada jednostavno ispiremo ostatke proizvoda za stiliziranje kose i sebum, čisteći pritom kosu i vlasište. No, ako želimo kosu nahraniti, dati joj dovoljno vlage i učinite je sjajnijom, kao što nam obećava proizvođač, tretman treba ponoviti. Tu je još nešto važno: za pranje su potrebna dva različita šampona, ovisno o potrebama. Za prvu etapu odaberite lagani šampon, u idealnom slučaju bez sulfata, koji se može koristiti svaki dan, a za drugu onaj koji treba ispuniti određen zadatak - omekšati kosu, dati joj volumen itd.
Naravno, dvostruko pranje ne isključuje korištenje balzama nakon šampona.

Isprobajte ovaj trik, barem na mjesec dana - zadivit ćete se koliko će zdravija i ljepša biti vaša kosa.

VIŠE O TEMAMApranje kosenjega kosešamponi za kosudvostruko pranje kose
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se