Sarajevo Film Festival: Jelena Veljača u Zari, Lejla Filipović nosi Kaftan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 17.08.2019.

0

Foto: Aida Redžepagić i SFF press

Foto: Aida Redžepagić i SFF press

Svoja raskošna izdanja pokazale su i Hrvatice: Judita Franković (eNVy room), Jelena Veljača (Zara), Ivana Roščić (Halston), Daria Lorenci Flatz (Kaftan studio) i Lejla Filipović (Kaftan Studio)...

Sarajevo Film Festival, osim bogatim filmskim programom, pažnju javnosti i publike uvijek je privlačio i posebnim toaletama na crvenom tepihu koje se pripremaju i po nekoliko mjeseci unaprijed.
   
Jelena Veljača (Zara)

Jelena Veljača (Zara)

Na sinoćnjem svečanom otvorenju crvenim ćilimom prodefilirale su brojne dame iz javnog života regije koje su svojim izdanjima sve ostavile bez daha i tako potvrdile da je sarajevski crveni tepih najglamurozniji.

Judita Franković (eNVy room)

Judita Franković (eNVy room)

Svoja raskošna izdanja pokazale su i Hrvatice: Judita Franković (eNVy room), Jelena Veljača (Zara), Ivana Roščić (Halston), Daria Lorenci Flatz (Kaftan studio) i Lejla Filipović (Kaftan Studio), Jadranka Đokić (Dioralop), Lana Barić (Lokomotiva), Iva Mihalić (Cadieux).

Jadranka Đokić (Dioralop)

Jadranka Đokić (Dioralop)

U narednim danima festivala očekuju nas brojne originalne kreacije na sarajevskom crvenom tepihu.

Daria Lorenci Flatz (Kaftan studio)

Daria Lorenci Flatz (Kaftan studio)

Festival ove godine krasi i novi crveni tepih, točnije unikatni ćilim, koji je spoj tradicije i suvremenog. Kreativni tim Sarajevo Film Festivala se, nakon opsežnog istraživanja bosanskohercegovačkih ćilima iz zbirke Zemaljskog muzeja BIH, za izgled tepiha inspirirao elementima s ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine.

Ivana Roščić (Halston)

Ivana Roščić (Halston)

Iva Mihalić (Cadieux)

Iva Mihalić (Cadieux)

Ovogodišnji jubilarno izdanje festivala ugostit će rekordan broj filmova, njih čak 270, u 18 različitih programa iz 56 zemalja, od čega će 68 imati svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru. Festival traje do 23. kolovoza, a održava se pod pokroviteljstvom UNESCO-a.


VIŠE O TEMAMASarajevo Film FestivalJelena VeljačaLejla FilipovićJudita FrankovićJadranka ĐokićIvana RoščićKaftan Studio
Povezano