5 najboljih vježbi za ravan trbuh koje možete raditi kod kuće

Piše: A.Z., Zagreb
Objavljeno 12.06.2019.

0

Foto: Bershka

Foto: Bershka

Donosimo 5 najboljih vježbi koje će vam pomoći da postignete ravan trbuh kakvog ste oduvijek željeli!

Pravilna prehrana vrlo je važna, no nije dovoljna da biste postigli savršenu figuru kakvu ste oduvijek željeli. Vrlo dobre rezultate postić ćete samo ako ju pravilno kombinirate s tjelovježbom. Kako bismo vam pomogli da ovog ljeta samouvjereno prošećete plažom u kupaćem kostimu, i ponosno pokažete svoj ravan trbuščić, izdvojili smo pet najboljih vježbi koje možete raditi sami, kod kuće.

1. vježba


Izdržaj ili plank je jedna od najpoznatijih i najučinkovitijih vježbi za ravan trbuh, ali i za druge dijelove tijela, budući da se prilikom izvođenja aktiviraju i mišići ruku, nogu, stražnjice te leđa. Izvodi se tako da legnete na trbuh, poduprete se dlanovima ili laktovima te podignete cijelo tijelo od poda. zadržite taj položaj najmanje 10 sekundi, a s vremenom možete produživati vrijeme izdržaja, sukladno s vašim mogućnostima.

2. Vježba


Istovremeno podizanje ruku i nogu također je odlično za učvršćivanje trbušnih mišića. Sve što morate učiniti jest leći na leđa, na pod ili neku drugu tvrdu površinu, ispružiti ruke iznad glave te noge. Zatim istovremeno dižite i spuštate gornji i donji dio tijela. Kod podizanja tijela izdahnite, a kod ispuštanja udahnite.

3. Vježba


Trbušnjaci su odlična vježba za ravan trbuh, no ako želite još bolje rezultate, možete ih i malo unaprijediti. Lezite na leđa i ispružite noge, a ruke stavite ispod glave. Stopala ispružite, a noge malo podignite od poda. Savijte noge u koljenima i povucite ih prema glavi, istovremeno lagano podižući ramena prema koljenima.

4. Vježba


Škarice te pomicanje tijela u stranu odlični su za ravan trbuh, ali i za vitak struk. Lezite na leđa i podignite noge u zrak te ih naizmjenično pomičite gore-dolje - tzv. škarice. Nakon toga savijte noge u koljenima tako da vam stopala ostanu na podu - položaj vrlo sličan trbušnjacima, te gornji dio tijela pomičite s jedna na drugu stranu.

5. Vježba


Odlična vježba koja aktivira sve mišiće tijela je i tzv. “penjanje na planinu”. Izvodi se u položaju izdržaja na dlanovima, sličnom onome kod planka. Nakon što se postavite u odgovarajući položaj, pritisnite mišiće te privlačite jedno pa drugo koljeno prsima.

VIŠE O TEMAMATjelovježbavježbe za ravan trbuhfitnesspriprema za ljeto
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se