Sami pripremite hit burger 'Negromant', donosimo upute

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.09.2022.

0

Foto: Guloso

Foto: Guloso

Negromant jedan je od najpopularnijih burgera Food Bar Gulosoa, a Marko Bautović ekskluzivno nam otkriva kako ga pripremiti u vlastitom domu

Burger Negromant (lik iz Držićeve komedije "Dundo Maroje", u prijevodu znači "mračni čarobnjak") osvojit će i vaše nepce, evo kako ga možete sami pripremiti:

Sastojci

krumpirovo pecivo 85g

130g mljevene junetine (juneći vrat i juneća rebra u omjeru mišića i masti 80/20)
sir Brie 30g
marinirani maslac
umak od vinske majoneze

Recept za umak

Radimo redukciju vina (iskuhavanje vina sa aromama po želji), u našem slučaju tu redukciju radimo od vina našeg dubrovačkog vinara Crvika, točnije njegov Merlot Negromant. Taj dobiveni umak kasnije, pri posluživanju burgera, zamiješamo s majonezom u omjeru 1/3 da bi dobili lijepu, kremastu vinsku majonezu roze boje.

Recept za maslac

Negromant

Negromant

Izvadimo maslac iz hladnjaka da omekša, dodamo svježi sjeckani timijan, svježi sjeckani češnjak, sol, papar te naribamo koricu domaće naranče. Dobro promiješamo te od dobivenog maslaca uz pomoć folije napravimo rolu koju zavežemo i stavimo u hladnjak da se stisne.

Priprema

Rukama oblikujemo meso u burger debljine 2-2,5cm i pečemo na jako zagrijanoj ploči 3-4min s jedne te 2-3min s druge strane za medium pečeno meso.

Kada meso okrenemo prvi put, vadimo iz hladnjaka naš marinirani maslac te odrežemo kockicu koju stavljamo na meso da se topi.

Nakon 1min stavljamo 2 do 3 kriške sira Brie također da se otopi na već topljenom maslacu.

Kada je meso pečeno stavljamo ga u krumpirovo pecivo koje smo prethodno zapekli na roštilju te mu dodali naš umak od vinske majoneze.

VIŠE O TEMAMAburgerireceptiFood Bar GulosoMarko Bautović
Povezano