Sajam interijera InDizajn donosi za svakog ponešto

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.08.2022.

0

Tabushi

Tabushi

Radionice o biljkama, keramici i arhitekturi vode ponajbolji stručnjaci u svom području, a na Bazaru kupce očekuju posebne sajamske pogodnosti i popusti

Posljednjih nekoliko godina uređivanje interijera mnogima se pretvorilo u hobi, a DIY (Do It Yourself) aktivnosti postale su popularnije nego ikad, u velikom mjeri zahvaljujući i društvenim mrežama na kojima takav sadržaj ima milijunske preglede. No, čak i kad se odlučite neke od stvari u svom domu uraditi sami, savjet stručnjaka kao i poneki tips and tricks vrijedi zlata. Baš zato svi oni koji su željni novih znanja s nestrpljenjem očekuju peto izdanje InDizajn sajma interijera koji se od 23. do 25. rujna održava u zagrebačkoj Areni u organizaciji tvrtki Mirjana Mikulec interijeri i RTL Hrvatska.

Osim brojnih izlagača koji će predstaviti najnovije trendove u svijetu uređenja doma i poslovnih prostora, u sklopu sajma će se održati i zanimljive radionice. Tea Radić, vlasnica Terra Ceramice će održati dvije radionice na kojima će pokazati osnove izrade keramike kao i napredne keramičarske vještine, a njezine radionice redovito privlače velik broj zainteresiranih. Tea otkriva zašto je tome tako.

"Mislim da zainteresiranosti doprinosi popularnost koju ručna izrada kao i keramika unazad par godina ima, kao i sam program blic radionice koji omogućava polaznicima da unutar dva sata, koliko radionica traje, osjete sam materijal, glinu kao i kroz moje vodstvo izrade predmet koji će u konačnici biti funkcionalan te koji će moći koristiti na dnevnoj bazi, npr. jutarnjem ispijanju kave", kaže Tea. A ako gajite simpatije prema izradi predmeta od keramike, vlasnica jednog od najpopularnijih brendova keramike u Hrvatskoj, otkriva što biste trebali imati da biste u tome bili uspješni.

Gita Lampshades

Gita Lampshades

Doza kreativnosti itekako će dobro doći svima koji planiraju (pre)uređenje svog doma, a u tome im može pomoći radionica arhitektice Ivane Niskote, poznate po blogu Dekorum. Arhitektica ističe kako se s pandemijom promijenilo puno toga i u stilu života, a samim time i u stilu prostora u kojem boravimo pa je interes za njihove usluge veći nego ikad.

Bi li dom bio dom da u njemu nema barem jedna biljka? Bili strastveni ljubitelji zelenih ukrasa u svom domu ili imali tek pokoju lončanicu, briga o biljkama zahtjeva ponešto umijeća, a svoje će znanje na radionici u sklopu sajma podijeliti dvojac iz Dnevne doze biljaka - Leon Božić i Tomislav Štrkalj. Oni će održati dvije radionice, jednu o biljnom terariju, drugu o sukulentnom vrtu.

Osim radionica, posjetitelji će moći posjetiti i Bazar, jedinstveni izložbeni prostor na kojem će se predstaviti ukupno 16 različitih malih kreativaca, dizajnera i obrtnika s proizvodima koji itekako mogu oplemeniti svaki dom ili upotpuniti vašu svakodnevnicu. Unikatni predmeti napravljeni od različitih materijala i s različitom svrhom su onaj poseban dio svakog stambenog prostora koji mu daje originalnost, a upravo će takvih predmeta i proizvoda na Bazaru biti napretek.

Artera Studio naglasak stavlja na izradu personaliziranih dekoracija za dom kao i na izradu minimalističkih i apstraktnih dekoracija, a na sajmu će uz podloške raznih oblika i veličina i funkcionalnosti, posuda za cvijeće te svijećnjaka, predstaviti i svoj novi proizvod – lampu, kao i novu kolekciju proizvoda. Posjetiteljima na sajmu su osigurali i popuste do 20%.

Ekipa iz Bačve izložit će reciklirane, personalizirane posude za biljke od starih otpadnih bačvi, a posjetiteljima nude 10% popusta na narudžbe napravljene na sajmu.
BILJKE.PLANTS je hrvatski brend koji se specijalizirao za izradu samoodrživih biljnih terarija. efektnih živih skulptura koje se zalijevaju tek 4 puta godišnje.
Design4Pets hrvatski brend jastuka nastao sa željom da vlasnicima pasa ispune dvije želje: da njihovi ljubimci imaju zdrav san te  da vlasnicima omogući izbor boje i modela koji će u potpunosti odgovarati stilu uređenja njihovog doma, predstavit će na sajmu svoje nove boje jastuka, ali i modele. Kupcima će omogućiti i 25% popusta.

Mirna Sišul

Mirna Sišul

Dnevna doza biljaka na sajmu nastupa s vlastitim brendom Kote Himmeli. To je ukras za dom koja spaja drevni ornament himmeli, za kojeg se vjeruje da vlasniku donosi sreću i blagostanje, sa zračnom biljkom roda Tillandsia koja živi bez zemlje, a predstavit će i potpuno novi proizvod, Kote Balance., samoodržive biljne terarije, a najavljuju i još pokoju poslasticu za ljubitelje biljaka te poklon za kupnje iznad određenog iznosa.

ETO je posjetiteljima pripremio različite kolekcije proizvoda za osobnu uporabu i uporabu u domaćinstvu, društvene igre, suvenire i ostalo: kolekcije inspirirane glagoljicom (držači za knjige, vaze/podmetači, nakit), kolekcije za serviranje namirnica (pladnjevi, daske za rezanje, podmetači za čaše), kolekcije didaktičkih igara (taktilne, auditivne, motoričke), rasvjetna tijela i još mnogo toga.

Gita Lampshades će na sajmu ponuditi različite oblika sjenila za lampe i lustere od tradicionalnih šivanih do klasičnih sjenila izrađenih od vatrootporne folije kao i kompletne lampe po posebnim sajamskim cijenama.

Green Sunday Pots će na sajmu predstaviti betonske tegle za cvijeće te razne betonske ukrase za dom kao što su podlošci geometrijskih oblika, vaze i zdjele.
Mirna Sišul na sajam stiže s dobro poznatim art printevima i originalnim djelima te novim materijalima za tapete SATIN PREMIUM, kao i s novom linijom kišobrana. Kupcima tapeta poklanja 20% popusta.

Svoje proizvode na InDizajn sajmu pokazat će i Lola art. Posjetiteljima će predstaviti umjetničke postere, a uz njih će izložiti majice s art printom i po prvi put predstaviti platnene torbe s umjetničkim tiskom koje će biti dostupne samo na sajmu. Na sav asortiman kupcima će ponuditi 20% popusta.

MyStory mladi je brend ručno rađenih, unikatnih proizvoda za uređenje doma i accessorizea poput ženskih torbica. Na sajmu će uz redovan asortiman kao što su posudice, pladnjići, tepisi i deke u raznim veličinama i bojama, te torbice predstaviti i neke novitete za uređenje dječje sobe. a pripremili su i sajamski popust od 10% na sav asortiman.
Odeata će izložiti svoje ručno rađeno suđe od keramike. Od noviteta će se tu naći Floral kolekciju, a po prvi puta na InDizajn sajmu planiraju pokazati novu liniju setova tanjura za jelo. Imat će i veliki sajamski popust na uzorke te će sniziti cijenu posuđa iz starih kolekcija.

Tabushi će na sajmu pokazati svoj razigrani namještaj:  novu fotelju iTabushi Gunkan barski stolac te torbicu Lili. Popust koji nude kupcima na sajmu je 15%.
Tana dela nešto na sajmu će premijerno pokazati ručno oslikane, odnosno printane jastučiće, sjenila za lampe te slike. Posjetitelje čeka 20% promo popust na sve gotove komade iz nove kolekcije i za narudžbe dogovorene za trajanja sajma.

Djevojke iz THE ALL na sajmu će predstaviti svoje unikatne minimalističke vaze – na drvetu, mramoru i kamenu.

Verdecor je mladi hrvatski brand koji će unijeti toplinu, zelenilo i dati karakter prostoru, a predstavlja inovativnu liniju koja spaja moderan  dizajn s prirodom omogućavajući personalizaciju vlastitog stola. Na sajmu ćete moći složiti svoj Verdecor komad na licu mjesta, ostvariti popust i pogledati uživo moderni pristup ozelenjavanja namještaja.

Šarolika ponuda na Bazaru praćena odličnim pogodnostima i više su nego primamljiva pozivnica za posjet InDizajn sajmu, a tri dana koliko događanje traje bit će idealna prilika svima da provjere bogatu ponudu i pronađu makar neku sitnicu za sebe i svoj stambeni prostor. Oni koji žele nešto naučiti svoje mjesto na radionicama mogu osigurati već sad preko sustava Entrio.

Posjet zagrebačkoj Areni zakažite u razdoblju od 23. do 25. rujna kada vas na jednom mjestu očekuje sve što morate znati kad je uređenje interijera u pitanju. 


VIŠE O TEMAMAMirjana MikulecInDizajnuređenje domanamještajTerra CeramicaIvana NiskotaArtera StudioKote HimmeliGita LampshadesGreen Sunday PotsTabushi
Povezano