Robert Sever lansirao kolekciju 'Diana Frances'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.01.2021.

0

Foto: Robert Sever

Foto: Robert Sever

Za početak godine te kao uvod u novu modnu sezonu, poznati hrvatski brend Robert Sever donosi novu kolekciju pod imenom 'Diana Frances'

Ovu pret-a-porter kolekciju čini četrdesetak odjevnih kombinacija koje su kao i uvijek  kompletirane nakitom i modnim detaljima  u total look.
Kampanja i prateći lookbook nove kolekcije vrlo je elegantnih i visoko estetiziranih vizuala, te tako brand nastavlja svoju stilsku priču u kojoj inzistira na suvremenom, ženstvenom i chic izričaju. Profinjena, ženstvena, ležerna i chic odjeća stvorena u najboljoj maniri tradicionalne izrade te je prijedlog za dane koje su pred nama – prije svega od svakodnevne odjeće za posao i dnevne potreba.
Ova kolekcija prva je od tri koje će brand predstaviti u proljetnoj sezoni za godinu 2021. Posebnosti ove kampanji pridonosi i scenografija koju je u retro maniri osmislila i izradila Tajana Čanić Stanković.

Modeli: Iva Marušić, Ana Stanković, Matja Čičak – Talia Model

Modeli: Iva Marušić, Ana Stanković, Matja Čičak – Talia Model

"Kada smo  već ušli u izradu same kolekcije koju smo stvarali prošle godine shvatio sam da ima puno elemenata koji su vrlo tradicionalno chic, i imaju lagani prizvuk početka osamdesetih - i onda mi je postalo sasvim jasno da je nesvjesno cijela kolekcija inspirirana s nekim modnim izborima Lady Di - otud i sam naziv kolekcije. Kolekcija nije  direktan hommage njenom stilu, već samo jedan sloj inspiracije. Upravo njena interpretacija nekih tradicionalnih odjevnih kombinacija na mladenački način bila je ideja koja je vrlo inspirativna" - kaže Robert Sever

Foto: Robert Sever

Foto: Robert Sever

Ove sezone Robert Sever radio je na novim interpretacijama klasične košulje, sakoa i hlača, fokusiran na ideju da je svaki artikl lako izdvojiti separativno i da se može lagano ukomponirati u već postojeće stvari u nečijoj garderobi. Što se tiče haljina, njihov je broj u ovoj kolekciji sveden na minimum jer je situacija oko nas takva da nema baš prigoda za neke posebne svečane trenutke.

Paleta boja također je vrlo konzervativna, naglasak je na plavim i sivim tonovima, na bijeloj i crnoj. Kao i uvijek, Sever donosi i sekciju od trapera koji je vječna inspiracija, a ostali materijali su pamuk, viskoza i lagana vuna.

VIŠE O TEMAMARobert SeverTajana Čanić Stanković
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se