Retrospektivna izložba Arnulfa Rainera u Albertini

Piše: CroModa, Beč, Zagreb
Objavljeno 05.09.2014.

0

Arnulf Rainer: San | 1973-74. | © Albertina

Arnulf Rainer: San | 1973-74. | © Albertina

U fokusu izložbe koja se može pogledati sve do 6. siječnja 2015. godine nalazi se prikaz ključnih točaka u stvaralaštvu slavnog austrijskog slikara

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih umjetnika današnjice, Austrijanac Arnulf Rainer, ove godine proslavlja svoj 85. rođendan, a bečka mu Albertina tim povodom posvećuje retrospektivnu izložbu koja je otvorena 3. rujna ove godine.
Izložba nudi uvid u raznoliko stvaralaštvo Arnulfa Rainer, a oko 150 odabranih eksponata potječe iz javnih i privatnih zbirki, pri čemu većina još nikada nije predstavljena austrijskoj publici.
U fokusu izložbe koja se može pogledati sve do 6. siječnja 2015. godine nalazi se prikaz ključnih točaka u stvaralaštvu slavnog austrijskog slikara, koji je od samog početka svog umjetničkog rada bio beskompromisno u potrazi za novim stvaralačkim postupcima. Rainer se tako svrstao u red najznačajnijih poslijeratnih svjetskih umjetnika zajedno s Gerhardom Richterom, Sigmarom Polkeom, Georgom Baselitzom, Mariom Lassnig, Bruceom Neumanom i Yvesom  Kleinom.

VIŠE O TEMAMAizložbe u BečuAlbertinaArnulf Rainerslikarstvo
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se