Pula Film Festival: Objavljen program, započela prodaja ulaznica

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.06.2022.

0

Pula Film Festival

Pula Film Festival

Program na Kaštelu otvara 16. srpnja španjolska komedija ovjenčana s pet katalonskih filmskih nagrada Gaudí i nagradom za najboljeg glumca na Festivalu u Locarnu, Majstori od zanata

Na konferenciji za medije, održanoj u foajeu Kina Valli, umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala Pavo Marinković i ravnateljica Pula Film Festivala Tanja Miličić objavili su natjecateljski Međunarodni program 69. Pulskog filmskog festivala. Direktorica Turističke zajednice Pula, Sanja Cinkopan Korotaj, izrazila je potporu najvećem gradskom Festivalu koji svojim građanima i gostima osigurava bogat i atraktivan kulturno-umjetnički program.

"Ukupno 11 naslova prikazat će se u Areni, Kinu Valli, INK-u, Kaštelu, Ambreli i Brijunima, od kojih je većina okrunjena nagradama najprestižnijih svjetskih filmskih festivala, a brojni će autori filmova gostovati na Pulskom festivalu" – kazao je Marinković.

Program na Kaštelu otvara 16. srpnja španjolska komedija ovjenčana s pet katalonskih filmskih nagrada Gaudí i nagradom za najboljeg glumca na Festivalu u Locarnu, Majstori od zanata (r. N. Ballús), koja nam, kroz svakodnevna i pomalo nadrealna iskustva trojice majstora-vodoinstalatera, nudi sliku jedne drugačije Barcelone.

Na Kaštelu će se također prikazati: kriminalistički triler premijerno prikazan u Veneciji i nagrađen u Varšavi i na Festivalu CinEast, Čudo (r. B. G. Apetri), priča o nestanku mlade časne sestre i naknadnoj policijskoj istrazi koja će razotkriti neugodnu istinu i pravo čudo, Vizija leptira (r. M. Nakonečni), potresna priča premijerno prikazana u Cannesu o vojnikinji koja, vrativši se iz ratnog zarobljeništva, otkriva da je trudna, drama Dani suše (r. E. Alper) o mladom tužitelju koji se nađe uvučen u politički sukob na lokalnoj razini, Neka bude jutro (r. E. Kolirin), prošlogodišnji dobitnik sedam nagrada Izraelske filmske akademiji i priča o čovjeku i njegovoj obitelji koje izraelski vojnici drže zarobljene u malom arapskom selu u Izraelu, te Ne ostavljaj tragove (r. J. P. Matuszynski), nagrađen na festivalima u Cottbusu i Oostendeu i smješten u 1983. godinu kada Poljsku potresa slučaj nasmrt pretučenog srednjoškolca Grzegorza Przemyka.

Konferencija za medije 69. Pulskog filmskog festivala

Konferencija za medije 69. Pulskog filmskog festivala

U Areni će se prikazati tri naslova: u utorak, 17. srpnja komedija Nebesa (r. S. Dragojević), triptih čarobnih crnohumornih priča, smještenih u postkomunističko društvo puno praznovjerja, korupcije i nade te u srijedu 18. srpnja Ljeto kad sam naučila letjeti (r. R. Andrić), topli obiteljski film ispričan očima djevojčice Sofije čije ljetovanje na Hvaru donosi iznenađujuća otkrića, neočekivana poznanstva, ali i nove gorke spoznaje i kušnje, i triler-komedija Nije loše biti čovjek (r. D. Kovačević) o profesoru klavira koji odluči riješiti misterij nestanka pop zvijezde. Kino Valli ugostit će dva naslova; Mimi (r. D. Pejovski) o djevojci iz malog grada koja postaje opsjednuta novorođenim sinom svoje prijateljice i Sunce (r. K. Ayub), nagrađen ove godine u Berlinu, o tri bečke tinejdžerice koje snime glazbeni video i neočekivano postanu popularne preko noći među kurdskim muslimanima.

O najboljim filmovima u Međunarodnom programu odlučivat će ocjenjivački sud u sastavu: Christian Routh, story analyst i filmski konzultant, Jure Pavlović, hrvatski redatelj i danska glumica Danica Čurčić.

Za kraj je Miličić objavila da je započela online prodaja ulaznica putem mrežne stranice www.pulafilmfestival.hr. Ulaznica za jednu večer u Areni iznosi 25,00kn dok je na ostalim lokacijama ulaz slobodan. Prodajno mjesto na Giardinima, na kojemu će studenti i umirovljenici moći ostvariti posebne pogodnosti, počinje s radom 9. srpnja.


VIŠE O TEMAMAPula Film FestivalfilmoviPulski filmski festival
Povezano