Prvi pogled u novootvoreni Aldukov dućan na Tomislavcu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.05.2020.

0

Nova trgovina Ivana Alduka

Nova trgovina Ivana Alduka

Kako izgleda nova oaza na Tomislavcu na kojoj je poznati hrvatski dizajner radio posljednjih mjeseci? Pogledajte i sami!

Prvi dan proljeća na jednom od naljepših zagrebačkih trgova otvara se jedan od najljepših dućana poznatog hrvatskog modnog dizajnera - to je bila početna ideja. Onda se dogodio zaplet globalnih razmjera, stopirao život, navukao teške misli i modu, kako hrvatsku tako i svjetsku stavio na čekanje. Do daljnjega, ili u ovome slučaju do najiščekivanije faze - "popuštanje mjera".
Jedan od najljepših zagrebačkih trgova jest onaj kralja Tomislava, a poznati hrvatski dizajner je Ivan Alduk koji već više od 10 godina neumorno stvara posebne, prepoznatljive projekte, ima vjerne ambasadorice i još vjernije klijentice. Godinu je započeo izuzetnom haljinom na "Zlatnim globusima", a sada nam je pokazao kako izgleda njegov novi dućan putem vizualizacija.
"Zaboravit ću tri mjeseca radova i uređenja, a zatim zatvaranje svega i onda razorni potres. Zaboravit ću i još jednu turu radova i majstora, te ponosno reći da se otvorenje dogodilo očito onda kada je trebalo biti, bez obzira na ranije planove. Naš novi prostor na adresi Trg kralja Tomislava 19 je otvoren, raditi će svaki radni dan od 12h do 20h, a subotom od 9 do 15h. Vjerujem da smo gradu Zagrebu i hrvatskoj modnoj sceni, našim suradnicima i klijentima podarili jedan vizualno upečatljiv prostor koji izvrsno prati estetiku brenda" izjavio je Ivan.

Novi prostor na adresi Trg kralja Tomislava 19

Novi prostor na adresi Trg kralja Tomislava 19

Poznato je da Alduk svoje projekte radi izuzetno promišljeno i s pravim timom, stoga nas ne treba ni čuditi novi dućan koji odiše originalnošću. Bjeloruski arhitekt Alexandr Aranovich, s kojim je dizajner već surađivao, je zaslužan za impresivno dizajnersko rješenje 140m2 velikog prostora. Tonovi svijetlo sive i tamno sive su suprostavljeni s intezivnom zlatno-žutom nijansom, a naglasak je stavljen na bogato teksturirane zidove od dekora te pomalo neobične, posebno dizajnirane štendere. Cijeli prostor je omekšan zelenilom biljki kao izvrsnom sponom između modernog interijera i Trga kraljaTomislava.

Aldukova trgovina

Aldukova trgovina

"Nalazimo se na predivnom Tomislavcu, tik uz Umjetnički paviljon, a interijer novog dućana je upravo preslika onoga što vidimo kroz naše izloge - sivi beton i šljunak koji okružuju u žuto nijansiran Umjetnički paviljon s pregršt zelenila. Moderna reniterpretacija svega ovog što nas okružuje kako bismo arhitektonsko rješenje uklopili u taj dio Zagreba i na jedan način mu odali počast" nadodao je Ivan nit vodilju pri osmišljavanju interijera.

Nova trgovina Ivana Alduka

Nova trgovina Ivana Alduka

Brojke i detalji oko novog Alduk dućana su doista zainmljivi i impresivni. Iskorišteno je 132m željeznih cijevi za izradu posebno dizajnirah štendera u tri boje - žutoj, sivoj i crnoj. Dizajner je upotrijebio čak 360m2 bogatog dekora iz Grčke i Slovenije kako bi njime prekrio 54m zida. Prostor obasjava 78 rasvjetnih tijela, a dizajner je čak sam dizajnirao klupu u crnom tonu koja je izrađena u Hrvatskoj. Sav sjedeći namještaj je u crnom tonu, a proizveden je u Hrvatskoj i Italiji. Cijeli jedan zid je prekriven u zrcalo, a teži čak 120kg.

Foto: Alduk

Foto: Alduk

"Veselimo se novoj etapi poslovanja, pogotovo nakon svega što smo prošli prethodnih mjeseci. Vjerujem i da će normalizacija života ići svojim tokom te da je pred nama puno dobrih kolekcija koje se mogu pogledati, isprobati, kupiti ili naručiti u radno vrijeme dućana dok će za isprobavanje i naručivanje vjenčanica i dalje biti potreban dogovor termina kako bi se mladenkama u potpunosti mogli posvetiti" rekao je Ivan.

VIŠE O TEMAMAIvan Alduk
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se